電腦椅有冇推介(12)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
公司用aeron 但wfm用ikea.. 覺得唔係好掂所以買左steelcase leap.
感覺同aeron完全兩個approch

aeron 迫/幫你坐姿好啲
leap 就好似遷就你嘅坐姿

,
headrest好正,唔加好可惜
leap上gesture又差少少
巴打試坐過覺得leap舒服過gesture?
Gesture 個headrest 都ok 但leap 就唔係咁好、 唔可以detach 又好鬼死Flimsy. 我見review site都叫唔好要headrest

唔關價錢、 我自己試過較為鍾意leap. Gesture armrest 係有啲特別但唔係好啱我好
巴打係咪上steelcase個showroom試?
見到隔離post話office link有ergohuman IOO $2888有5年保好似唔錯,搵日上去試試先,等唔到steelcase series 1減價
坐緊embody , 真係唔洗lock pan 斜度。如果你挨落去唔夠力即係教得唔夠緊。或者你太重坐唔到embody .
馬鞍櫈細細張幾好
補充番係可以lock 個pan 但真係唔會lock .
走去試坐,都唔錯,不過個碌大左少少 睇來我應該都係要揀啲冇碌嘅凳
熱天唔開冷氣唔好諗Embody特別同aeron 比。
同埋我自己經驗,壞腰骨坐aeron好過embody,後者有機會坐唔慣然後痛,坐慣左就ok。斜背就要有意識挨。如果坐死係上面唔郁就Aeron好d。

embody你坐耐都係會攰同鼓勵你郁(個上背到有個活動位比你用力推後去,就係比你郁下背肌),個斜lock少數就係用力比個背脊頂下佢。但無乜review講呢個設計
睇中t03/t07..想問吓有冇邊度可以試坐?
想問吓有冇人用過sayl?
感覺如何
想問下最多3000筆直,有咩推介同邊到可以試到?
因為放假成日坐係房打ps5,一坐坐幾個鐘有時,條腰開始頂唔順

本身想買電zenox個啲試過都幾舒服,但一上網search俾連登仔係咁屌
想睇下有無其他好推薦
公司用用開sayl 覺得幾好
2手二千零蚊幾抵坐
巴打張aeron幫你改坐姿之餘係咪都坐得舒服?
我都想買張櫈順便改善個坐姿
好又驚要喺舒服同改坐姿之間二選一..
Yes 但係我住喺Sydney
如果二揀一、改善坐姿一定係aeron 而兩張坐得長時間都唔會覺得唔舒服

https://youtu.be/3rmWJDRvnYs

簡單來講上面條片aeron 唔比/唔鼓勵你做 (橋腳/踩櫈腳)就係想你坐好d , long run 對身體好D
推一推
我張aeron 朋友2手送比我,睇produce date好似都過左10幾年
依家坐落去個網會掂到個控制盒,個控制盒頂蓋又爛左
張櫈仲有冇得救
https://www.aeronchairparts.com/

乜嘢parts 都可以
各位巴打
請問個base細嘅凳除咗fommy仲有冇其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞