電腦椅有冇推介(12)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
< $1500:
- 實惠牛肺 (AGIO)
- (清風2手) Steelcase Leap v1
- (清風2手) Haworth Zody

$1500 - $2500:
- (清風2手) steelcase leap v2
- Starone-m
- Rioli-m

$2500-$4000
- Ergohuman 系列
- I-Rocks T05
- Herman Miller Posh Express 2

$4000 - 7000
- (清風2手) Herman Miller Aeron
- Herman Miller Sayl

>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture
- Humanscale Freedom

清風=天后清風街19號有利行 (疑似黃店, FC 唔到)

唔建議買IKEA同電競椅

係都要買電競椅就呢張
https://www.hermanmiller.com/en_apc/products/gaming/

LM
終於買左Aeron
同之前哥張差好多
之前哥張坐得耐會一直唔舒服換姿勢
Aeron就唔會
Hermanmiller要試係唔係打電話預約上佢灣仔個陳列室?
唔使
直接入兩間posh門市鳩坐就得
窮人買呢張,日本X,之前買仲有85折
早幾個月入咗張embody 擺公司坐
依家心郁郁想買多張返屋企 幾時先再有折呀
史上最全!人體工學椅選購指南 | 先看評測

如果你已經出現了肩頸酸痛、腰痛、腿疼等症狀,建議儘早就醫。
人體工學椅只是緩解我們坐姿壓力的一種工具,並不能根本解決久坐帶來的負面問題。更好的方式還是避免久坐,間隔休息,平時保持鍛煉,有條件的朋友也可以選擇站坐交替的辦公方式。
說回到人體工學椅的選購上,不同人的身高、體重、比例、使用場景也不同,選椅子更需要對症下藥。這次,我們買了 27 款人體工學椅,“坐”了半年多,來跟大家聊聊,應該如何挑選一把適合自己的人體工學椅。

https://youtu.be/cist5QiK-yw

0:00 椅子的歷史
4:06 真的安全嗎
8:00 盲評?並不公平
10:28 坐墊:舒適度的秘密
15:47 坐骨的壓力
17:40 椅面也能分區嗎
20:38 保護你的脊柱
25:06 被忽視的骶骨
30:23 坐姿的變化
36:18 總結和推薦
39:36 真心話
請問 如果想買比婆婆坐 應該簡邊張?婆婆好鐘意坐係廳睇書,
呢條片其實真心癡線,但原來係開實店既廣告片。
但都學到野既 - 我張Aeron 係Gen1
有無係ifco 訂左starone
10月1 訂 重未到
支那片但講得好好
唔係有雙11?
stealcase有雙11抑
series 1連運費都係2k6
BOOK左聽日去SHOWROOM試 之後再落清風街睇下
有無ching覺得T07唔係咁好坐
藍店
RIOLI-M 好無坐?
點解唔建議買IKEA??
RIOLI-M 坐左一年右左 兩邊扶手已經爆左 質地好差下
其實比較上來,一分錢一分貨,IKEA 如果你重磅數,一年就GG.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞