[ViuTV][不推文回覆] 2130-2230 全民造星IV (20) 傳聞造星:白卡の駅

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
其實都唔係 日韓都有 養成系可能仲受歡迎
AKB
其實係韓國做起左自然咪水平要求高
佢地係講緊訓練出黎係要向全世界發展 做文化輸出
你睇到只係好果班姐
大把3 4線團咪又係水平一般

加上文化又唔同 香港又無訓練既學校/機構做 (你可以話咩xx訓練班既 但個程度差好多)
香港地d老豆老母知你發明星夢就屌柒佢地仔女啦 個個都想個仔女做醫生律師啦
根本就唔重視自然無得要高求
佢根本就係衰d牙
硬照咪一樣掂
Jessica 而家拍片都會炒嫁
你睇佢D廣告都唔係個個靚
認真講 見大家都鍾意吹奏D無料嘅人~
我覺得真係有心入行嘅人 真係要對「表演事業」有heart先
要有想法 無論係唱歌/跳舞/玩樂器/做舞台劇 etc
都只係一個渠道 背景要有story想講
而唔係一D得青春外表 入面咩都無嘅人就上台
咁梗格捧都唔會紅 唔好當觀眾係傻嘅
一D可以隨時被人取代嘅外貌 真係唔會行得長遠
所以就算組女團 都要有基本唱得跳得先做到落去
其他model樣嘅女仔 不如post返IG算~
你有無聽過有一隊野叫AKB
如果女團玩畢業制應該都幾好
始終女仔年紀大嘅話喺女團好難行好遠
咁樣一批一批新人加入都幾好
exactly!
幾個貪玩feel嘅小妹妹
對表演有無心真係一睇就知
睇左成個禮拜
得琴日Day同Yanis
稱得上幾千人之上既女團人選
你拎全亞洲甚至全世界練idol 最勁國家嚟比有咩意思

日本都大把fing 手fing 腳咪咀嘅idol
不過係化妝包妝得好啲
Yanis 好似 Danso 喎
睇佢跳都可以
有一兩個話係 dancer 咪又係跳得麻麻,仲要唔靚
嗰啲真係唔知選嚟做咩
我覺得最主要係佢啲舞老尷
最尾叮嗰一下ending pose我毛管戙埋
所以我幾buy day
真係有心練過 好ready
咁平心而論阿妹同yanis嗰堆仲細
無認真學過唱歌跳舞,係靠平時睇片練下,我覺得算係咁
但有啲廿幾歲出嚟話追夢嗰堆dancer
我就會harsh好多啦
明知宜家選女團一定要唱
海選前都唔學定唱歌
呢啲又想點
更加唔好講嗰堆未跳唱過就出嚟跳唱嗰幾個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞