公屋係最低級就係最低級 . 唔關居屋平唔平 . 公屋大唔大事

421 回覆
967 Like 113 Dislike
點解班汪汪可以帶頭犯法/唔守法
我都覺得勁唔合理
痴線,公屋即係 非撒亞人
你岩。住200尺納米樓一定威過住700尺公屋。 700尺真係吸塵都吸到仆街
遷拆戶爆晒入息住公屋又點睇
樓主住彩興
都話房署係最政府最無用部門
真係要玩大把公屋仔比人趕走啦

爆入息趕得
違反房屋條例, 例如拆廚房防火門 趕得
違反扣分制, 趕得
容許唔係戶籍既人留宿 趕得 (啲公屋仔成日都除左某啲親人名, 用佢名買完樓之後租比出面啲人住, 自己住返公屋, 又可以串柒柒咁話住公屋都有私樓 )

咁多年都唔撚捉佢地, 縱到班公屋仔越來越大支野
邊有40幾%,得30%咋,政府數據有講
劏房啲人仲正常過公屋班痴線佬
早幾日好似有私樓租租係單位養老鼠賴死唔走
唔好玩啦,舉個例公屋一架lift對幾多户呀,又污糟又臭。
唔係話睇唔起公戶或歧視,事實係個生活質素係低
好明顯d人唔識善用自己住公屋嘅貴族優勢喺香港住公屋男性根本係玩撚晒講緊係贏哂班半山豪宅私樓仔

我留意到依家年輕女性個趨勢係追捧有公屋嘅男人,所以真係要多d show off自己間公屋,可以喺言談間透露一下自己住邊,我就靠呢一招都食唔少女講緊有唔少都係有個住私樓嘅男朋友/老公嗰種征服感真係好爽

總之記住一樣野,班女根本對有公屋嘅男人係完全無抵抗力,就算有無男朋友/老公都一樣因為公屋男呢個身份根本係輾壓其他任何嘅男性加油!好快你食女食到腳軟

調返轉如果你係私樓仔嘅話,咁sorry了你條女等做我地公屋男嘅肉便器性玩具啦
公屋撚出身
依家搬咗私人樓
啲錢洗得好值
環境舒服,極少閪鄰居
我覺得硬件來計公屋絕對唔差喎
除左無會所同清水交樓之外, 已經追到私樓
係軟件, 即係居民質素真係差

你咁計海茵莊園1層32伙咪仲衰過公屋1層24 伙
屌大個肚生十個果啲mk妹
佢係想講買到樓=有收入=正常人=少機會係變態佬白卡佬
仲有小腿紋身
想奶
重點咪又係因為你冇樓 然後妒忌人
用尺數去判斷岩唔岩住
去非洲你仲住得好過誠哥呀
原來係房屋台狗 難怪
心態正確
啲公屋撚成日嫌三嫌四, 又話咩單位細, 離地鐵遠或者比隔離屋苑block 左條路

不如比心機搵錢改善自己生活
深水埗劏房個班一定好過公屋啦
比得起出面自己都揀同啲支蝗住
自己揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞