公屋係最低級就係最低級 . 唔關居屋平唔平 . 公屋大唔大事

421 回覆
967 Like 113 Dislike
加油喇努力做好自己就得
唔洗理d 人點講
我都係公屋出身,30 前同老婆一人一層了
富豪>私樓>居屋>公屋<劏房
你都識講租咗出去或者賣咗
姐係唔係住緊嗰時
同啲大陸人住有車都叫享受
咁不如直接返大灣區住養埋車
求其啦,其實都係訓既多

有時我都唔明去日本住咁貴把撚
因為訓得8個鐘收我500-800
其他時間多數都離開酒店

屋企如果唔好,係入面都係折磨
你咪靠屋企先借到150萬首期囉
師兄有冇驗過智商?
你指見得未夠多公屋痴線佬?
有d人買左以為自己買左幾千萬既樓咁
唔係政府有呢個政策
果到d人大把人買唔到樓
但唔明點解會當住緊私樓 要求既服務又同私樓睇齊

見到有d租置邨d委員既口氣 唔知以為住緊幾千萬豪宅咁
買左就唔係公屋?
D租置邨一層20-30幾個單位
唔通同人講住緊私樓
人地問你 你話xx邨 不過買左咁?
公屋d人不嬲都大支野
成熟啲啦,唔好為駁而駁,睇吓新聞俾人拉嗰堆多數都係做廚房做工程住公屋,難聽啲講佢哋連自己做緊乜都唔知。人權自由民主意志嘅理念本質係乜嘢,嗰班讀書唔成嘅公屋後生仔會知幾多?出嚟搞事嘅一係生活唔好又眼紅人哋想攬炒,一係就搵地方發洩周圍放火破壞。我80後成班朋友都上晒車,唔係樓主講嗰堆嘅話點會住公屋。香港樓已經好平好易買,次次抽新樓都幾十倍去搶。小朋友,有時間就讀下書見識下世界,唔好活在自己幻想入面。
信自己都唔信數據,全球最難負擔= 好平好易買 你就真係活係自己世界。而家80後都出嚟扮老屎忽 三十幾歲人成熟少少啦,以為自己上到車就高人一等,靠上連登串人窮低學歷拎成功感,你現實生活有幾失敗。你10幾年前上網都係咁樣俾老屎串㗎咋,早個少少出世以為自己好勁
統計數字就係計埋一堆不思進取嘅人先會搞到好似好難咁。我冇話自己勁,只係指出住公屋班人要自己反省下。同埋你望下個post正負評價比例就知多數人都係咁睇公屋。
請問讀咩書可以唔洗睇數字,廢事學晒啲不思進取嘅人教嘅嘢
你中意啦
每個人睇法唔同
統計數字就係計埋一堆不思進取嘅人先會搞到好似好難咁

你講一句,統計數字係垃圾冇撚用嘅就得
我代表各會員一齊收皮
但同時全香港大部份奇怪人都係住係公屋
中心句
佢都痴撚線
住公屋連入ugc 都少
仲大把醫生律師

住公屋真係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞