公屋係最低級就係最低級 . 唔關居屋平唔平 . 公屋大唔大事

421 回覆
967 Like 113 Dislike
垃圾,你阿頭今日冇無叫你跪低擦鞋呀?見下個世界就唔會自己做韭菜都心甘情願啦,你有錢到馬雲都只係一條韭菜咋,垃圾
因為你層私樓唔夠貴
你住山頂
隔離住咩人都品會關你事

貧窮限制咗你嘅思想
岩,好多私樓後樓梯強姦
點撚知,就係啲人唔正常先會做啲唔合理嘅野
有殺無賠(兩把刀)
唐樓都係私樓黎架傻鳩
劏房大把仆街,你肯定未住過
你住倫敦? 咁有思想
總括一下樓主觀點:
唔買樓就被睇成人下人地底泥社會渣滓
就算你呢一刻係正常人都會被公屋污染血統
最終成為港版達利特賤畜
唔供返一層樓唔配做高貴既香港公民

睇呢個post 可以睇到香港男人既痛苦根源
年輕人入世未深經驗尚淺,其實應該虚心學習同討論。全世界學校都係教年輕人提升自己修養同埋規範大家行為。唔應該因為社會有毛病同管治者無能而二元對立完全支持年輕人所有行為。有時見到大家咁極端真係好心痛
我冇話過要買樓.
寧願租都唔想同D公屋怪人日對夜對
唔好拉埋買樓黎講
係囉,訓街係個人選擇嘛,明架喇
計我話香港應該實行種姓制度
將公屋居屋私樓住戶區分
私樓住戶咁高貴又唔會有精神病仲支撐起成個地產業
有少少特權好應該啦
免費車位子女入名校睇醫生可以優先就基本野啦
最好可以當街鞭打公屋賤種不問刑責添啦
中肯
去一轉公屋停車場先講野啦,基本上好多專業人士都係prefer住公屋。因為有啲野真係錢買唔到,就係人情味私樓仔真係井底之蛙
停車埸有咩好睇
最多咪有波子法拉你.果D係有心買講唔上係有錢指標啦
再講一個屋村幾萬人.有架林寶就代表果到D痴線老比例少?
咁你又不如入下居屋私樓停車埸睇下邊到多靚車
基本上好多專業人士都係prefer住公屋
你入完公屋個停車埸.再入下D一般私樓停車埸
咁先有得比較嫁....好多? 有幾多
你訓天橋底都有人情味,明哥請你食飯幾好
人地人地。。。人哋係專業人士,咁你呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞