公屋係最低級就係最低級 . 唔關居屋平唔平 . 公屋大唔大事

421 回覆
967 Like 113 Dislike
籠屋劏房/板間房=狗都不如。
儲錢等退休過外國住幾千尺獨立屋唔好?

點解要跟垃圾地產商套遊戲規則
睇留言就知邊個係住公屋
好奇呢個post笑鳩公屋啲人
依家住緊嘅居屋/私樓係咪靠自己買
笑緊沖出黎話要起閘, 又話要過人屋苑班友遮。
啱呀 我係住緊公屋 但啱啱grad
想問下有幾多個啱啱grad既連登仔用自己錢買到私樓/居屋

利申 努力緊 希望帶埋父母脱離公屋
死前都唔好累人嘛
父母無撚用,無錢,有咩辦法?公唔公屋都唔係自己可以選擇
寧願同白卡佬住都唔想捱貴租
講咁多
你都係反駁唔到
置其屋唔係公屋依個係事實
買左個d 直頭人生贏家。 一手買到公居屋個d 二手賣唔補地價都執兩球 根本係on9政府開門比d cash糧撚搵錢
成個社會太多呢啲冇能力又想不勞而獲嘅自卑人士,細時唔努力大個住公屋仲想分社會一杯羹。19年就係呢班冇腦冇作為嘅人喺度破壞個社會想攬炒洗牌,又唔知點洗佢哋都冇能力分到任何嘢。不過都要多謝佢哋做爛頭卒,好多朋友都可以同埋小朋友一齊去到英國。

所以真係要告誡一下年輕人,千祈唔好學嗰班人咁唔帶腦做人,讀好啲書,將視野目光放長放遠。
住公屋無問題 問題係你呢種係咁自我彭脹
日日係度ff住公屋仲高級過私樓
自悲變自大
置其屋緊係唔係公屋
所以人地問你住邊 你答佢既時候要括弧 買既
又係呢個理論
十年如一日,都總會有人提呢種理論
從來買樓都唔到一件容易既事
但係要話人買唔起就係廢
唔好講到樓價有幾合理,買得起既有幾勁
駛閪咁撚麻煩咩
現實世界
咪直接講囉, nothing to be shame of
痴左線咩
死返房屋台圍爐啦傻閪
所以租戶真係最惡
買樓前搞清楚d鄰居先
都係個句啦
你靠自己2x歲買到樓 咪你有本事
但大把笑緊人都係住緊屋企層樓/屋企人比首期
咁你只係比我好運抽到好籤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞