公屋係最低級就係最低級 . 唔關居屋平唔平 . 公屋大唔大事

421 回覆
967 Like 113 Dislike
呢個世界有 150 呎公屋
個痴線婆冇交租叫租樓?
霸左人地間屋住炸
私樓見到啲痴線佬機會真係細好多
唔係冇 但真心想搵個都唔易
過多排呢啲人咪又係上公屋
唔通上樓咩
根本係集中地
更加堅定我日後唔會租比老人家
公屋係最低賤
同埋除左痴線佬,唔知係因為勁多蝗定點 啲人既質素好低
係 我都同意 買唔起樓只係你廢 你唔上進

做一兩年野搵得果兩雞野買唔起樓 起碼都要每個月洗5 6千租間房仔幫人供樓

D公屋仔比果一兩千蚊有地方訓仲想點 根本無資格要求更多 你買/租唔起樓一定係你唔努力/懶 根本無資格出聲

所以我打2份工 番足7日 好撚上進 唔似班公屋仔咁懶散
不嬲都係獨立屋>警察宿舍>牛屎丁屋>500尺私樓>公屋>500尺以下狗屋
Ching 識玩
心口掛個牌話自己住公屋效果仲好

利申:見識高
冇錢最多買唔起 正常人兩人返工都租得到
話公屋人生贏家果啲 應該10個10個都冇住過公屋
係撚公屋仔嘈咩
新一代公屋仔邊個唔想搬
平時吹奏果班擺明唔係住緊
因為有錢痴線佬係好少
兩年前先手足請手足後依家就歧視人住公屋黎攞成就感香港人真係好撚賤格
發覺好多公屋住戶連業權係咩都唔知

好似彩興單野,猛咁話公屋嗰邊都要起個閘唔比居屋人入,又問點解某某地方又比佢地公屋人行

佢地係咪唔記得咗自己只係租戶
*前
住公屋成日幻想私樓有幾好,住私樓又話公屋好抵一口價全包,公屋羨慕私樓升值賺好多,私樓就話佢反而想失業都唔驚收樓俾人趕走 ......

其實人都係冇果樣恨果樣
有幾百萬,我all in TQQQ唔好
唔明點解日日都有人針對住公屋嘅用家

我28歲,住公屋,手持香港能仁專上學院健康管理及社會關懷高級文憑,有大專學歷呢一點已經推翻咗你第一個point另外我有份正常工作,做保安員,月入達到13.5k。

你所描述係公屋出現嘅怪人,其實好多私樓甚至係豪宅都會有,其實真係好睇彩數。依加好多住公屋嘅人都係一啲隱形嘅富豪/貴族/紳士。佢地睇中嘅係公屋嘅優勢
1. 管理費平,等自己嘅資金用得其所
2. 公屋用料一啲都唔失禮
3. 比起私樓,公屋嘅間格實用好多
4. 社區配套完善,方便

呢班人有靚車,身光頸靚,有學識有修養,同你所講嘅公屋怪人可以話係天淵之別,而我,將來亦都會好似呢班人咁樣,係社會上閃閃發光!繼續睇小我哋公屋用家,將來蝕底嘅一定會係你地,因為將來係一定屬於我哋!
千幾蚊租包埋啦依d,一分錢一分貨
慘得過人工同公屋仔差唔多但租樓果d?
結論:樓主住緊公屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞