Lost Judgement 審判之逝:湮滅的記憶 討論區 4

765 回覆
7 Like 4 Dislike
下,審判1個故事唔沉重?
一黎已經係火海死左條女
男友成面血咁俾人拉,拉完又話又殺人
木村律師都無得做,一直放唔低過去
點講都唔會係歡樂啊主線不嬲係玩認真
人中或審判都係咁,包括最多惡搞既0都係
同埋你講歡樂果d咪就係支線囉除左沙織
最靚女最早死
坦白講我覺得老師死左對我心理打擊好大
睇下你定義咩叫好,審判1比較一本道,我諗大部分人都唔會認同審判1個班人既所作所為,審判2我覺得佢個處理有少少open end,因為真係何謂正義,每個人既理解都唔同,不過八神係選擇左用法律去裁決呢個位就令到大家唔係咁認同,作為一隻遊戲,我諗佢都係想大家輕鬆,帶出左個話題就夠,至於邊個角度先岩由玩家自行判斷
今集好明顯將D主力資源推落校園當side case,我自己覺得都佔左成隻game一半咁滯,弊在好多位都做得唔好,某D社可有可無搞到個比例好唔平均,溝女上面講過唔重覆,整體來講我覺得同上集差不多,打鬥風格多D好玩D,但boss戰少左相對冇咁大迫力,side case同澫女係差左
好耐以前未爆機出過一次
而家爆哂見又有討論我改小小野出多次
----------------------
其實要根本上解決問題就只有係教育/司法果邊做野
現實夠大把欺凌者俾人殺左
但D中小學雞係唔會睇完單新聞
哦...條友以前洽鳩人而家死左
咁我都唔好洽鳩人啦哈哈
唔會嫁唔好話細路啦
大把人父母垃撚圾,忍唔住殺撚左佢
成日都有呢D新聞講父母點迫仔女上絕路
咁垃圾家庭問題有冇解決到?
冇嫁仍然會繼續有細路俾父母害到痴線
就算你將虐殺過程放上網配埋段佢點洽人既片一齊播
都唔會令中小學雞驚
桑名當年就應該拎段片出黎做鳩班學生
殺幾多個人渣都唔會解決到根本問題
要解決都唔係由司法機關或者一個偵探一個老師改變到
上得山多終遇虎你今次唔出事10次20次最後一定會奶野
最攞命係充個老母殺完人仲做官仲咁高調周圍樹敵
唸返第一集八神自己陷家產
杉浦家姐堅信條仔係好人後來死左
條仔已經決心從良但俾人屈殺左條女判埋死刑
入到去仲要成日俾人捉住呢單野黎打鳩佢
外面所有人都信係佢殺人
信佢既八神俾人當仆街律師害死條女
杉浦同八神查到真相之前一直都蒙在鼓裡
一直都都憎緊八神同家姐條仔
八神唔想澤老師死得不明不白好正常
澤老師做左老師都仲有寫信俾充老母
充老母就算覺得報仇係岩
但知道自己間接害死左呢個咁好既人
有良知好難唔動搖
第一集講既係咪為左「大義」
(例如令世界進步造福全人類)
就可以犧牲黑社會/犯過事
甚至唔關事既人條命或者陷佢地於不義
第二集既欺凌問題其實唔係主菜
只係呢部份更能令一般人有共鳴
主菜係司法失能係咪代表你可以為左報仇而無視法律
最攞命係充老母做官
如果係一個母親為左個仔殺人
可能會得到好多人同情法官都可能輕判
但如果同你講有個官以前為左私怨
無視法律殺左人仲當冇野咁做官
仲大刀闊斧搞改革
國民係有理由相信你第日會為左理想再次無視法律做更多仆街野
最後想講八神真係好撚勁
最尾果場真係痴撚線
配得上人中之龍既稱號
桑名可能同佢一樣好打但一定唔會嬴到八神
因為八神除左好打仲非常大膽
桑名唔大膽所以做定好多準備
係隻船度又裝炸彈
對相馬玩三重陷阱(賭八神會黎到,條屍裝炸彈,係上面推個箱落樓)
但八神係一身是膽冇時間準備都會明知山有虎偏向虎山行
八神班fd真係唔話得
屌隻game主線唔夠歡樂都係第一次見…
終於有個正路嘅回應
上面有啲睇完真係得啖笑
今集出色在,到底八神定桑名正確
係睇你著眼點喺邊度
八神一路都承認法律係有盲點
但如果因爲咁認同執行私刑
就會有無辜嘅人受害
呢次就係澤老師
而點解對桑名成日提澤老師
係因為呢樣真係否定桑名最強而有力嘅證據
而桑名又的確好難話因為要制裁欺凌嘅人,犧牲其他人係無辦法
佢同上集黑岩唔同,黑岩無爭議性地係一條仆街
但桑名做嘅嘢,都係出於好意同因爲要為充嘅事贖罪
我覺得上集黑岩真係應該寫多D
一個本身好似都算好人既警察(起碼係差館冇刻意刁難八神放返佢走)突然間話你知佢就係大魔王
人中之龍6就算俾人屌到飛起
個白色西裝友都有段故事同最後自桶果幕令人印象心刻
將本來覺得係死o靚仔既形象變成真男人
但黑岩真係乜都冇無啦啦就開槍殺人
佢一直都唔係好警察
本身就係幫羽村做野嘅第(二?)代殺手

ADDC9事件佢殺到咁痴線係因為佢屋企人都曾經有病
佢自己都好想完成到隻藥
所以最尾佢一路都唔殺生野

不過佢d故事好多都兩句帶過
描寫黎講佢的確好少
認同,如果可以中間交代到多少少黑岩背景,成個結局會更加完美
當年冇玩見參
如果佢出高清版我實買
唯一一隻我無玩過既人中
PS3都無埋玩唔返, ps now又無
維新, of the end都有玩過
屋企人有病係嗰個檢察長
黑岩真係純粹惡
最後唔殺生野都只係精神開始失常以為完成到隻藥可以同人講數放過佢
不過我覺得因為咁佢先有做Boss嘅霸氣
原來記錯
係檢察長同生野屋企人有病
又會咁巧合成堆關係者都係老豆老母有老人痴呆所以好撚想有得醫唔介意死幾多人
有樣野好on9
上集得咁小位擺D擺設就九廿幾樣野俾你買
今集有兩間偵探社咁撚多位俾你擺
但就完全冇擺設可以買
得d撚屌夾公仔同扭蛋
點夾呀屌你
一開始我仲滿心歡迎唸住擺下野
隻game咁長間中可以返黎望下
點人玩左成70粒鐘(好似唔只)一件野都冇擺過
今集好似冇左D波呀,將棋呀個D擺設,其實佢應該整下有D咩擺設可以加某D能力,起碼都會吸引你擺下
同維新一樣角色又係有多重身份

桐生一馬之介 = 宮本武藏
佐佐木小次郎(松田翔太) =
今集橫濱封咗勁多地圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞