[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
唔熟仲喺度懶醒? 不如你收嗲啦,兩個唔同System你撈埋黎講間硬話係同一樣嘢 錯到咁你都歸類為小錯處去蒙騙自己?你係咪嗰啲喺銀行做極都係低層嘅廢老定係啱啱畢業學識少少嘢就識少少扮代表呀嗰啲傻仔?咁都係小錯既話唔怪得你做野講野都咁錯啦你做野態度問題 改改佢 好好學習 對你有益
Monzo 同 Starling bank 應該係有既,revolut就無
驚你唔明

打個比喻

用返工做例子

當你由a部門轉去c部門 你要send你啲嘢去c部門

咁點解你要將你d嘢轉去b部門再由b轉去c部門呀

急用你就咪撚慳個雞碎直接轉啦

你唔急人地凍你錢正常程序有乜撚問題
唔識就問

你估人地好撚得閒處理你督屎?

你呢啲人睇死淨係識onon99投訴
有咩問題就大叫搵你最大嗰個黎見我個啲山蕃支那格
你答到我呢段先出聲啦
唔識個柒字點寫就照鏡啦
或者你問吓跟開你嘅rm問吓 是但一間銀行都得

如果你有不過都應該無啦 少少錢都咁度縮
唔出聲諗緊點用人身攻擊以外去應 定Google 緊呀?
終於識收皮?
我過俾lloyds都要查
最後落咗分行搞兩日先搞掂
自己名過自己名
人哋文化係反恐大過天
你係街道不斷影相都會俾人查問,覺得你想密謀恐襲
唔關事架 間間有正常監管嘅銀行都會即凍
其實都會問
利申俾人問過 答咗係自己戶口就得
個啲驚你俾人盗用架咋
乜嘢貪佢免費過數
UK轉UK不嬲free
佢匯錢去uk 再uk bank 轉uk bank呀

正常人就直接TT轉去指定銀行

佢貪大貓hk去大貓uk免費呀
廢撚事理你戇鳩仔
之前試過無啦啦打來 話佢地幫客入數入錯落我戶口 話要係我戶口抽番1500鎊出來 我先發覺原來戶口無啦啦多咗錢
同埋佢地D入鈔機一入得多就jam機 佢搵人打開部機人手幫我數入面有幾多張 點知數埋之前其他人入嘅 送多咗成100鎊比我
唔識應就縮啦
柒咗人地同你講點解你柒 仲想扮有型
滙豐不了
TT都係幾舊水姐
個匯錢方法唔係叫TT就一定唔會AML
自己名轉自己名就一定唔會AML
一定係咁
自己轉自己一定乾淨錢

幾千磅一定無問題無人查
[quote]個匯錢方法唔係叫TT就一定唔會AML
自己名轉自己名就一定唔會AML
一定係咁
自己轉自己一定乾淨錢

幾千鎊一定無問題無人查[/quote]
鎊 廢事比人捉字 大錯黎架嘛
AML係咁樣咪on9囉,少少錢同名轉同名 local bank transfer都問問問,不嬲係屌緊個AML threshold on L799, 咁都trigger HSBC UK個AML,根本匯豐就成身都敏感地方標準set到比Standard更加高所以先話佢麻撚煩真係可避則避。

至於上面拗緊係TT唔係TT係條友間硬話我中AML原因係因為我用TT 而我根本就唔係用TT,TT係用黎做oversea transfer。local bank transfer 同 oversea transfer 既AML標準又唔同, trace source of fund方法又係唔同, 佢間硬話我係中TT 既AML 之後佢話佢所有transfer都統稱叫做TT 仲話自己做銀行喎
其實就算真係做TT都唔使幾舊水
依家諗返轉頭真係寧願用第二間銀行比多少少bank charge做TT 等一個工作天到帳算
上次開銀行戶口
連我出生日期都搞錯😑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞