[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
自己轉錢比自己千零磅都要hold起打黎問3問4,d錢急撚住用係HSBC轉Monzo都係同一個名都要問係咪on9,問d問題又唔撚合理唔係貪佢免費轉錢到英國即轉即到都唔撚會用,諗住d錢一到英國就即刻就轉local bank點知佢就hold起左。打黎仲要問點解你轉錢Monzo既?Monzo個戶口你點開架?你去佢分行開定上網開架? 屌佢真係on撚799食賓周激撚到我。
用HSBC既真係小心d用,之前聽好多人話轉少少比朋友都會無lala freez你account要你打電話去同佢慢慢傾解凍原來係真 如果到時急住用筆錢先fre撚ez左真係企撚左喺度on99
專登
投訴無門
你有試過?
嬲到扎醒
你知有啲online discount code限時架ma
其他國家都係咁㗎啦,你未慣

從來都係由香港TT去外國戶口,筆錢到左外國銀行,外國銀行會hold住,等到打比你而你又聽電話,比到個合理解釋先會放數落你個外國戶口。

我嗰個國家超過7萬嘅話,銀行仲要直接將所有info上報去稅局,過70萬仲要除咗稅局之外上報中央銀行。
佢唔係hold住唔比我入而係hold住唔比我出,仲要我係出去我另一個UK本地戶口,local 轉local唔係用TT,咁先嬲爆
UK 呢邊真心好On9 ,乜都做唔到、做得慢同做錯
CHKBC
我誤解左sor
咁又真係幾PK嘅...
首先要佢比我轉錢過去
係,唯一好處戲係你去到都可以學佢咁做野chill d跟華人腦細另計
留名睇monzo轉出去樓主又屌多次直到永遠
Monzo依啲垃圾非實體銀行都拿出黎講

又唔見 UK HSBC 轉去 萊斯/巴克萊會出事?
你唔見等於無?你見得曬咁多咩
好似收charge 收到喊
我hsbc香港去transferwise咩事都冇喎,前前後後都過去10萬幾磅
HSBC HK to transferwise = oversea transfer = TT
HSBC UK to Lloyds/Monzo/Barclays = local transfer
可唔可以詳細講下?
逼你升佢既PREMIUM姐
我就係冇事果個
珍, 點轉都無人問
我過左£5000 去llyods 都無事
去到外國仲用hsbc
對於HSBC UK嚟講
你嘅transaction包括兩個(對銀行嚟講)高風險操作
1. 海外匯入款項
2. 匯入後短時間內匯出同額款項到(相對)untrustworthy機構
因為咁trigger到AML又好似唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞