[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
Lloyds International係Isle of Man based
HSBC可能當係海外acc?

點先有月結單?我開左戶口4個月都唔見有,只係因為過數有錢入先有信通知我
Lloyds international 去滙豐就唔係,係佢網上銀行加唔到滙豐的戶口資料,估計佢唔知滙豐的sort code,加唔到對方的receipient, 攪左兩個星期先過到數。唔能夠話佢hold住。過程都尚算順利。

滙豐去lloyds,就話反詐騙的程序,其實佢前後2日搵我,星期四下午過數,諗住星期五到數所以無理,點知星期四晚打比我問,我英文又一舊舊,問我點解要過數,我第一次話儲蓄原因,之後又係問嗰啲問題,有無警察,滙豐職員打比你嗰啲問題,星期五發現戶口直情lock埋,Login唔到,要打過去問,又係反詐騙嗰啲問題,今次直情話嗰邊有利息,所以轉數。攪左半個鐘就無事。

在呢2次過數動作之前,我都試過由ib 和Citibank 滙錢去匯豐,都無野kick住,無計時差當佢第二日到數。即係要預由滙豐轉數走的話就要手續麻煩少少。

我暫時人在香港,試好哂啲系統先。
IB hsbc uk
我幾筆大數出入幾次都冇問題
我都無事,係hsbc過數出去有事
IB 轉錢去hsbc uk, 扣左£5
金管局/搵英國議員唔得?
其實 HSBC UK, Santander UK 都會咁,尤其是第一次
不過... Santander send verification message 就得,而 HSBC 打電話過嚟浪費左我半個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞