[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
我又試過hsbc uk debit card英馬買書,過完數就畀佢freeze saving account. 到今日我都唔明點解?
我係許智峯,係真實嘅前匯豐客戶,真正嘅匯豐受害者
入 cash?
source of fund 係咪仲唔清楚?
巴絲係用 hsbc premium account?
priority 同 plus 有乜分別?
有冇巴打知revolut係咪都會無啦啦freeze人account?
[url]巴絲好勁
請問去澳洲係咪同一處理方法?[/url]
自膠. 搞錯咗. 加密變 hyperlink
我之前開無問題好快手喎
你係咪用電話app開呀?
應該跟住做 收到佢寄嚟嘅code
打返入app就搞掂
lloyds都無呢個問題,仲要好快就收到
無事啦 大家番屋企啦

係樓主戇鳩 唔識野
你果時收封信要幾耐?
apps話收8個工作天,我一個月有多先收到
勁遲到個apps都timed out
又要再申請多次落分行攪,屌佢老母
寄封信都寄咁耐?咁我直接落分行算
咪撚就係,9月頭apps申請
10月頭封信先出,cls
好撚在我同老婆一齊申請
可能有得痴佢分行個預約日期一齊開户
如果唔係由頭等過我真係屌佢老尾
會唔會係轉virtual bank問多啲? 我成日轉hsbc 去 lloyds未有過問題
1. 任何一間銀行都唔會向客人透露
個客人自己係咪trigger左AML
同樣嘅transaction你冇出事人地出事
可能係因為人地個background有問題
亦都可能只係因為你好彩
2. 從來唔係大額就高風險 細額就低風險
對銀行嚟講 細額TT可能仲高風險過大額
3. 樓主係到帳後馬上轉走
同你個scenario相比 多左一個transaction
亦都可能係因為呢個transaction
HSBC先要freeze呢筆錢
4. 銀行係唔會理你急唔急住用筆錢
對銀行嚟講 調查可疑資金來源比任何其他服務更加優先
呢個情況只可以講樓主唔好彩

呢D程序其實間間銀行都係咁做
只係HSBC好似太過sensitive
可能因為係俾人罰錢罰到怕
plus 同priority 有咩分別??
其實你有無睇我段嘢?

TT到帳馬上轉去第二間銀行

呢句就係樓主點解比人凍嘅原因 希望你睇到

你搵你自己單case 同樓主俾

首先你個筆錢幾大筆 舊錢之後點用 銀行都會睇

你成日TT 都有機會俾人問錢嘅來源 當然 每個人成日嘅定義都好唔同

當然如果見到你係拎黎供樓呀 交乜費物費 咁樣正正常常 無問題嘅 銀行就唔會理 做一個簡單CHECKING 就ok

利申返先 我打緊銀行工
我7月申請好快
一個禮拜倒收到信 之後已經直接喺app度開到戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞