[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
TransferWise
近排hsbc uk 係好on9
之前租左間屋比人 人地交租都hold 起我d 錢
係咁架,第一筆大額hold起好正常。特別係你第一筆用虛擬銀行轉實體(或者調轉),基本上必hold。Monzo對名又hea對,有時錯名就仲麻煩

利申上年全家輪流中伏,落行撚咗成個鐘。過咗第一筆就無再出過事
點解開UK HSBC
到步後用TT 過錢比業主
消費用住World Debit Card
租到屋後即刻開UK local Bank 咪解決一切
似係standard procedure, 外國好多電話騙案,所以銀行一有alert 就要做,我都收過一次,冇得急,你越急佢地越覺得可疑

不過你都可以睇睇YouTuber點撚d scammers
UK 銀行互過數 零手續費 HSBC/萊斯/巴克萊/閪國/哈利佛/蘇銀

順便幫你排埋普及性
自己名下過返自己名下都hold,真係戇撚鳩鳩無賓周

呢個年代啲金融機構好撚麻煩,間中一次一萬幾千都怕你洗黑錢/資助恐怖分子咁

大佬,你係check都check班暴發戶啦,搞鳩普通人以為自己好撚盡責
我用lloyds bank 都係咁。interbank to hsbc uk same name account 轉少少錢都俾佢hold 咗幾日
邊個國家?
拒絕自爆sor
咁誇張
Lloyds 細額 to uk hsbc 試過 hold 我幾日
Local bank transfer 免費
£50000
我無事喎

咁你衰邊飯呀?

仲用黎做緊代購生意
請問乜嘢係普及性?
唔知,可能我太靚仔
以後唔夠膽再用 lloyds, 全部用 uk hsbc 算數
你支那落黎架?
我太太都係咁
百幾萬入帳又hold,每次拎10K 又hold
用Barclays 啦
無咗咁多嘢煩
個app 同啲人講嘅差好遠,以前uk 人話好難用唔好用,但我用落好好
洗唔洗咁串?
哦,你係指你個名單係最多人用嘅銀行排前面
「普及性」呢個詞又唔見得晌香港有幾普及
點轉都無人問呀
好似英國係咁
英國朋友話果邊就算本地轉賬都好麻煩
轉少少錢都要問長問短
成日驚d人洗黑錢
Hsbc uk係咁習慣下
我尋日因為咁 係branch等左9個字真係好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞