[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
咁唯有cash withdrawal 再bank in ,不過浪費時間
仲有monzo 每次可以入既錢我睇過得600鎊到,又要收手續費
明搶
啲人唔會明 煩到佢就屌咗先
香港其實好撚多黑錢出入
英國check得緊好多 自然就多手續
kyc 同 aml 唔係得個講字
地下錢莊啱佢地
all in crypto 唔使kyc
可以申請唔轉
邊個國家都唔講得

ching賣樓移民去非洲做皇帝?
我完全唔經HSBC
香港用Citibank, 可以免費轉錢去海外
去到即開Revolut用住先
之後先開Lloyds轉晒香港D錢入去
我之前試過開Monzo (已到英國)
佢咩原因都唔講, 直接話唔俾我開
真,HSBC freeze完monzo 又封,試過
英美澳入過錢每次入幾十萬未試過有一次係會比人hold起筆錢要打電話解釋

不過hsbc服務越嚟越黑商就真既,真係少少野都要打番去hotline到講,明明有時網頁有的禁,入到去都係叫你打電話

已經慢慢搬錢去其他銀行
KYC開戶就做咗啦
唔係AML咩?
人柒
用咁多年都無事
XX性呢啲歐化詞係大陸用多
香港勞工勞動力應該係全球最快工時好似唔係最長
其實都關香港用得太多英文事
慣咗用英文諗法講中文

後生嘅就有可能因為
通識科成日用XX性去答題
英國返銀行嗰啲人

九成九都係戇鳩

屌你老母我要去開個銀行戶口

佢又要我其他銀行出俾我嘅住址證明(信)

我開撚到銀行戶口我使乜搵你

之後又會成日問你啲雞先定蛋先嘅問題

我唔撚識啊我淨係想開銀行戶口咋
+1

係香港射咗筆美金過嚟Barclays,銀碼都唔算細,之後再TT射去IBKR,一啲問題都無。

然後係IBKR將美金唱做英鎊,射返落Barclays,再射落virtual bank,又係完全無問題。

老實講香港英國之間射錢一定係用IBKR最好,HSBC免費又點,你唱錢個下食spread食到你傻。你唱一球就蝕幾千,病貓真係多謝曬你。
直接上網開,佢會寄封信俾你,唔洗住址證明。

無記錯Barclays、Lloyds都係咁。
無三年地址邊到match到credit history
Lloyds開唔到,但Barclays就成功嘅
乜Experian 要三年地址架咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞