[有粗口] HSBC UK真係好撚垃圾 激撚到我

343 回覆
277 Like 61 Dislike
有………
加拿大果面完全冇
英國果面真係咩都怕一餐
由得佢
只係英國嘅 short form
我可以話你知由HSBC UK轉£1,000去Barclays一樣,hold起咗再打電話嚟,傾咗20分鐘,問咗一大堆問題才放行。根據佢哋嘅問題,例如問係唔係有人用電話或email叫你過數比佢、筆錢係用嚟做乜等,似係擔心電話騙案多過洗黑錢。
呢個好笑
剩係提款機每日個上限係300磅已經夠on9 la
用得奶共大貓就抵撚死啦
我早兩日都遇過,我只係將100鎊由uk轉去Lloyds.都問左我一輪問題,主要係反詐騙的目的,有無人自稱滙豐,警察打比你要求過數等…
好可惜,我揸廁所板用dependent visa過uk,預左過到去開戶口無其他bno 咁順利,所以先開個hsbc過橋。
我HSBC過錢落Lloyds未試過出事,反而早2日Lloyds去open bank£1000都奶嘢
Ok
Metro Bank 兩張地址證明,一封信唔夠
雖然匯豐係唔好,但去到英國後總要有個local Bank 戶口用,又唔可能下下只係用Citibank 的debit card用。開咗有備無患
其實我都係試機性質,本身我有lloyds international 戶口,要試吓兩邊戶如通唔通先.點知lloyds 去匯豐就在加過數戶口資料 kick 住左,前後攪左2星期先通。匯豐去lloyds就比反詐騙度kick住2日,問長問短,又問我做乜要過100鎊去lloyds,息好咪去邊囉. 千鬆蚊港紙都咁 樣。第日過大數啲真係點攪?
100鎊都hold
呢樣好似係轉銀行戶口先用,指cut左原本嗰間,去開另一間銀行的銀行戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞