其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
最近出左呢個新macbook pro連登既留言大部分搞到唔買=窮+廢+唔識野 其實我普普通通砌部7000 8000desktop都可以打機做下野夠曬皮 大部份人應該都係啦?何必要去追求呢啲野 我知佢好勁呀 咁又點
你攞toyota 貴d個部黎同tesla最平個部比有咩意思?

咁你不如攞Corolla 同 model X比?
買左部頂配黎睇youtube
拎desktop比已經fail
$8000 砌到咩機呀

淨係張顯卡都就黎過呢個數啦
其實有得trade in
唔係加好多錢就有新
又唔係要食炒價, 覺得要買未買囉.

公司班大佬呢幾日係咁話自己部MacBook Pro有問題, 想R新機
啱呀.. 唔知點解買部平嘅 或姐 入門嘅MacBook Pro 就係窮+廢, 買貴嘅 就係扮專業 + 用唔盡…
可能佢訓咗好耐無check 過
好少少買3060 ti 都5xxx
宜家又唔係笑緊人唔買
邊個話自己勁? 又唔係買撈
人地買野關你撚事咩

成陣酸味出晒黎
明明係一班唔買既人串人買完用唔着乜乜柒柒先 即係好似你呢d
點解無啦啦變左係買家笑人窮先?
同埋每個人價值觀都唔同,你追求夠用就得,人地追求用得舒服,大家想要既野都唔同咁都要比人講,你係佢地老母黎?

「何必去追求呢啲野」
夠我買兩部pc同一部cheap notebook
根本冇大風向覺得唔買pro=窮+唔識嘢+廢唔好自己睇啲唔睇啲,打稻草人。大把人話有需要先買咁勁,根據自己需要揀打唔打爆,發佈會當晚喺apple post勸退一班諗住用pro嚟做文書機嘅人係有班人見人買就攻擊人有冇需要,部機有冇咁勁/用咁勁做乜,又硬係要講咩咁勁咁打唔打到機,打唔到機就係廢咁人哋咪講番一啲都唔廢囉。你唔買但保持欣賞科學嘅角度,鬼有人鬧你咩
用iPhone,iPad 再加MacBook 真係好方便
買有需要野喎唔係唔買 創d新需要都得格
M1 max掘礦可能有得執
有咁醒就好
有咩所謂
正如我買iPad Pro都係睇youtube only
未畢業果陣成日追求Gaming laptop

畢咗業後發覺根本無乜機會拎部野出街,裝枱機好過
有新model,trade in啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞