其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
最平都15,999
有幾多人真係「專業用家」
其實只係replace i7同i9

大把人有呢個需要
買部好少少既laptop都1皮野走唔甩啦
唔通2021仲用asus咩
blade, x1, xps靚啲都過萬
唔係mac既人主要都係用呢幾款

樓主中學畢業未?
而家就睇Parallels用唔用到正式版Win11
用到就gogogo架啦 嗰班偽文青

皮六用來文書真係幾有型
睇書唔得?
又係呢d思維
Parallel 打機夠唔夠揪?
定係同native裝Windows會差好遠

啲人成日話Mac唔打得機,但佢gpu勁到咁,差少少應該都可接受?
買黎睇youtube好順喎
岀呢啲po即係話俾人知自己窮同酸

Pro user 買緊生産力工具
其餘咪用閒錢買緊玩具
人地買黎打飛機關你差事咩
生活態度
萬幾蚊一部機
唔洗諗咁多啦,又唔係買樓
如果個個都有需要先買,9成舖頭/牌子執撚柒曬
編隻歌都返左嚟啦
要用到既點解唔買
其實唔係所有野都一定要”有絕對需要”or “用盡”先為之要買,用唔盡都買亦唔等於有錢。我想部mac係有120hz ,上網搵資料都舒服啲,想有xdr用黎睇hdr 戲,budget ok 咪買,我根本唔會剪片寫app乜乜77,但滿足到我要既野咪ok
假設呢個世界無mac 又會有人嘈點解唔用asua要用dell

btw 因為以前成日windows updates無詢問下自己reboot 我又唔打機既 所以直接轉會
自己買就戇鳩
公司買就濕濕碎
以前用dell一時又話overheat
一時又話drain電似倒水
然後啲dell撚又撲出嚟話「我用咗10年仲好哋哋,係唔係你唔識set又唔shutdown呀」,然後嘈起上嚟。
其他咩臨presentation先windows update
無啦啦無聲唔見咗個taskbar
你老母日日煩撚住哂
最終轉哂mac個個收哂聲
有人3年唔shutdown都好哋哋
貴一倍價錢淨係換耳根清淨都抵返
律師簽份文件都都唔止呢個數
個個都話Macbook Pro有需要又話做media嘢好勁好有用
唔講真係以為行出街十個有九個都做media
人地萬五蚊當豪子
唔買係咪買到樓先
除左超衣同食飯既鋪 商場9成變吉鋪
製造需求係最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞