其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
我屌你老母
都可以頂一個月唔rebooT 既
想個邊度有得買同幾錢
想知
iPhone 7粒A10食電又發熱
細電倒水、細ram狂reload

13pro max淨係大電同6gb ram已經大把人覺得有用啦
期待已久嘅redesign新產品多人留意/想買有幾奇
更何況Mac嘅搶手程度已經低過iPhone/iPad好多
M1 有neural engine. Apple自己fork 左個Tensorflow 可以用neural engine 而唔係got
Amzon
如果要大mon 坐梳化用
唔係16吋仲有咩揀
幾萬蚊野都要拗
買隻垃圾撈都唔止
我覺得原post 唔係錯哂。
的確唔少人買得起Mac, 一日股市幣市上落都唔止呢條數,或者只係兩三日人工。
但量力而為,唔好為show off 或心癮夾硬黎,最後益左財仔。
二手 舊電舊到仆街個啲?
萬幾蚊兩三日人工
就算唔計粒chip嘅性能
其實新MBP都多普通人鍾意嘅嘢
1. 幼邊
2. Mini LED
3. 120hz
4. Ports
所以我覺得底配會好受歡迎
佢係比玩特效既整片人玩即時effect
仲有比programmer做ML
兩類人都係apple客源黎
但正常用家一定唔會用到依啲features啦 公道說話
用surface好過
macos係原罪
你無見過3090 文書機咩
送比囡就需要
有錢的話鐘意咪買,使鬼解釋咁多,就好似我早兩年攞咗萬幾蚊砌部電腦,點知除咗舊年WFH 可以成日用得盡粒CPU 之外,其他時間都係用來睇YouTube 多
正確只係見到人吹到唔買就係窮酸唔知講咩好 個風氣勁差 我自己都有買MacBook pro 但又想打機唔想reboot都係去砌左枱機 再加上身邊有做呢啲行業既朋友買我都好支持 頭先講多兩句啲人起曬鋼
唔反對呀
個post討論啲人係咪真係有需要
條友無啦啦開左第二個topic之後攻擊樓主中學畢業未
睇唔透
其實闊度只係同macbook air 差半吋
我都係air 用家
但自從macbook cut 晒啲port 位之後我都習慣咗無晒port 位
返公司駁dock 連mon,收工/出去做嘢上icloud攞嘢
依家比返晒啲port 出嚟又覺得無乜用
我咁多年乜都冇set過
電腦長開做server同掛game,從來未試過自動幫我reboot做update

啲人成日話迫你update,我都好想知點迫法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞