其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
computation power勁強都好
高強度運算需要更大power
咪會有heat dissipation
iPad pro M1加晒筆同keyboard,都同MacBook pro有咁上下貴
yep
法拉利有幾多人真係有需要?
仲邊有人去Starbucks
arabica識唔識呀毒撚?
Grad之後無拎過laptop 出街唔明佢整到咁勁做乜,等iMac 算,依家部24”好柒
佢問幾多人”真係需要”
我唔覺得大部分唔洗剪片唔洗寫code既普通人有需要
大專 大學要做既野甚至macbook air已經搞得掂
比幾買部萬五既機返黎
人地部機夠人用黎剪片寫code
個個買完用黎上堂睇notes 煲劇 做埋啲文書野
買部8千既HP機咩都夠用啦(公司用緊黎揼code)
再平啲買部ipad air都夠啦
想型既買macbook air都得啦

冇人話部野唔靚 但係真係咁多人有需要 個個都搶住買?
你咁講其實唔係轉新電話㗎 依家有幾多人用到13pro max所有功能 買返iphone 7 plus 都得啦
中國行緊全民網紅,可能最終都係target中國人

另外好多行業software 仍然未support arm mac , 裝到都勁多bugs
我係嫌佢大部,上年出果部個size岩岩好
唔洗
唔係用家角度諗就已經輸咗啦佢咪繼續咁set囉你咪繼續研究

我咪轉用啲唔會有呢個問題嘅system囉
xps轉macbook pro
咁mac 既市場佔有率約7.5%, 當一半人用pro, 咁即係二十個人都無一個用pro, 都唔係好誇張啫。
要扮用air 就夠扮
你打開MacOS setting
咪又係水蛇春咁多樣野要自己執下
買嚟睇Netflix
需要扮型
有幾多真係用到咁高spec
其實點解要揸Benz bmw Audi, 明明 Kia 都可以完成到差唔多功能
我當電子相架用咋
上連登 YouTube Facebook ig 體驗都唔同啦
咪又係藍店
我唔信一般user會玩到machine learning
老老實實16吋config 同16 吋intel Mac 類近confit 係平左。
玩到machine learning既Engineering 會直接砌機
我只係用iPad air 同個仔剪片交功課。。。。

利申有macbook pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞