其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
人哋唔覺得貴咪得樓主你諗下今晚訓邊好過
未買過MacBook嘅人囉
Siu4 部野太勁搵唔到位踩就問人係咪真係有需要
返去住劏房食狗飯啦你
真,淨係120hz同加返啲ports已經想買
其實聽到呢d答案仲舒服過一個二個彈出黎話剪片執相做machine learning

宜家行出街搵個渣大機嘅都冇
真係想知邊度黎咁多人剪片執相
文靑機 ≠ 文書機
快一秒都係賺
做配樂一個project可以用上過百條track,每條track少至幾個plug-in多就10幾個,有啲plugin仲要好食u
btw性能上煙條u明顯已被arm u拋離
人地有錢你理得佢買架穿梭機黎擺?
買黎check下email,覆下whatsapp

用返iphone6都睇到youtube netflex
睇公司
自己公司轉晒 hot desk
只可以用 laptop
關於「一個二個彈出嚟」
我覺得純粹係因為有人開post問「咁勁有咩用?」/「有幾多人用得著?」
就自然有人出嚟答咁勁有咩用

同埋好似Apple呢啲咁重視賺錢嘅公司
如果整到部機咁勁真係冇用+冇人用嘅話
佢地洗乜投資咁多人力物力去搞?
不如齋賣iPhone un un腳收錢
好似相機咁
買Leica都唔係個個都係大師啦
負擔得到咪買
你被asus 女職員飛過?
攞去cafe打飛機就得
冇人講錢 講緊冇幾多個Pro user 你有錢要砌部頂配做paper work都冇問題 如果唔係剪4K大片 做音樂 設計 打code嘅話 MacBook pro根本只係奢侈品
買部電腦萬零兩萬蚊都要計住用唔用得盡個機能?
岩用又靚仔咪買lor
「打code嘅話 MacBook pro根本只係奢侈品」
你係咪以為係啲editor到寫幾行就叫打code?
如果唔係剪片 做音樂 打code嘅話 ,MacBook Pro根本只係奢侈品
我諗返起我當年咩laptop姐,第一個係我腦海出現就係asus, hp
no offense to asus user
你自己用asus 低階,唔代表asus 只有低階
果2000蚊返工搭車食飯都冇左啦
老老豆豆寫code好多都係MBA夠做,除非寫android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞