其實新macbook pro有幾多人真係有需要

398 回覆
93 Like 259 Dislike
consumer market最多既就係娛樂用途,打機係主要娛樂之一梗係多人講 專業人士都想係閒暇時間打下機啦,問題係部機唔係平,又勁hard sell性能但大部分人都冇途徑去感受佢強大既性能
個時stop完個service 去到某日咪又無喇喇著返
點解要咁辛苦
人哋sell性能果陣都係講davinci/FCPX/C4D

關啲打機毒撚咩事?
其實出翻magsafe已經有足夠理由買
冇機會感受部貴機幾強大
咪買番啲冇咁強大嘅平機
即係MacBook air
要問的人都是冇需要
因為你唔識set 好d 個schedule 先會覺得辛苦

唔識真係用下mac 睇下片上下網咪算
你自己慢慢set喇 傻傻地
我都係
點樣長開做server?
請指教
話你on9又驚你嬲d fd
唔識咪叫你用mac, 有咩問題
不嬲windows 係比人玩下d 複雜d 既computing skills

唔係咁都要玻璃心呀
問下hifi撚手機咪播到歌囉
On9 好多人用緊logic pro 架
Late2013 唸住換機
係咪要考返張沙紙先買得
最緊要唔係真係好輕,要手拎就易唔見,特別係你忙到要用Notebook周街用既時間
香港買XPS真係不了,外國買就平
唔覺用到幾年
之前出m1又話必換,有大進步
今年出m1 pro /max,又係大進步又要換
下次出m2 到時又換架啦
你段廢話適用於所有電子產品
乜有好多電子產品每年會提升咁多倍效能?
唔係既話又點會適用所有電子產品?
個個用mac
個個都話打爆兼apple care

根本都on L9
好撚懷疑有幾多人日日剪4k feel 到咩叫慢
定係個個返nasa 整火箭

早兩年款打爆果班又點生活
而家部機一定慢到用唔到打字都lag

成班打手信佢都弱智

利申用macbook 10 年basic model 好地地
冇架
買mbp最緊要威要型
買最貴個款
利申已訂m1max
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞