9成按揭/ 高成數按揭討論-16

1001 回覆
0 Like 6 Dislike
係啊
借720萬

借款人+擔保人加埋7萬6固定月薪機會大唔大
如果擔保人冇按揭在身的話,計數就夠哂資格,都大機會批。建議你首期連稅連其他雜費預160萬好d
請問轉按做8成係咪最多只可以做25年?
早先banker咁講, 想知係近呢幾年係咁定係一直都係咁
年期似係講緊你既年齡同層樓既年紀有關
我果度3x年樓, 70減計重有3x,
頭先攪轉轉按個banker話轉按最多25年, 同埋一定要固定月薪
我傾緊果間係
up
好奇問下係咪首置先可以爆壓測?
唔該巴打
想問下各位巴打~
月入 45k ( 未扣 mpf ), bank autopay 出糧, 有稅單有供 mpf~
手揸 210 萬, 想買 650 萬樓, 係唔係好危~
thanks
咁多首期,好穩陣喎師兄,反而而家息平,你考慮借盡,再將現金放落ML account 收息冇得輸
係,仲要冇外債,固定穩定收入
會呀, 會盡借呀師兄~ 點都唔想用晒 d 現金, 越留得多玩越好, 以備不時之需 ~
我主要係擔心 月入 45k 唔多, 驚唔知銀行可以最多可以借幾多 ~
冇外債,首置,收入穩定固定,最盡可以試借8成4,爆壓測71%,不過好似得共銀東亞做得到。

預借到 8 成~ 都要成 160萬

我申請時都係轉左兩個月工,銀行工,支銀計我新人工喎
但個banker計過我成交期夠時間,話等我做夠3個月過probation先幫我遞上去批咁一定係計新人工
想問下讀書時借落個d學生貸款計唔計入外債?
如果做緊高成數按揭
成交左之後可唔可以再借ploan裝修?
要睇下本身你收入,同埋做按揭係咪打爆上限

我未做之前閑閑地ploan借到30-40萬,做左9成按之後,有一次申請ploan 10萬,最後批8萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞