留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
由佢啦 好好地裝備下自己 始終後生一定未玩夠
努力搵多啲錢成為佢高攀唔起既人 將來你既生活會精彩過佢
對於未玩夠既人 呢啲係必然
無定力既人 要黎把𨶙 早戴好過遲戴
襟兄: 去你度定去我度
我結埋婚
咁好明顯呢啲唔成熟未玩夠
試過痛過可能會好啲嘅
但唔排除自制能力差嘅就會迷失咗自我
lm 想睇下點突破關口
師兄我同你個狀態一樣 呢兩個禮拜搵返佢都冇用 要等起碼兩個月重新開始傾計 我都好驚佢比人食左 不過唔係我既就唔係我既 搵樣新興趣做下分散注意力 得閒打下卡比佢知你過得幾好 過兩個月就可以再試下搵返佢傾計
其實都真係 呢一刻就算你chur佢 keep住搵佢
佢係要同人一齊既話 咁都係會發生
你自己又係咁比壓力佢 keep住扣分咁
sometimes有啲復合嘅例子其實好多都可能係鬥氣下大家分手再復合
呢啲例子可能比較多
但一個女嘅真係好認真咁想分手唔係話鬥氣嗰種,block曬你唔想見你對你冷淡做得好絕嗰下,你點死纏爛打都冇用,而自己都會好懷疑點解一個曾經好愛自己嘅女仔點解會做到咁,佢係咪唔愛我,我係咪做錯啲咩而變到好自責。
因為佢已經對你冇感覺(i mean係冇好愛你嘅感覺)
你想做嘅可能係想靜下,準備開始新一段嘅旅程
而再死纏爛打一嚟降低你價值,二嚟見到你咁weak佢更加覺得當初分手係冇錯你嗰人係完全唔值得去挽留
反而回復返平常,你最好自己,再改善下自己,例如透過今次嘅經歷發覺自己有啲咩不足嘅做好佢。等有朝一日佢放低咗你,unblock返,你可以慢慢嚟開返個對話匣子,但唔係一嚟就chur佢話不如出嚟見啦,不如出嚟玩啦不如復合啦咁,就好似一開始識佢咁,當佢朋友咁對待,唔好用結果論[例如我同佢傾返嘅目的就係復合],就當普通朋友,傾下日常生活,真係約佢嘅都係為咗試下間新店呀去玩下咁,唔係為咗復合而去做。只要你改變咗呢個心態,唔係以復合嘅出發點去做,成件事會唔同咗,起碼佢會對你改觀啲。咁到時復唔復合呢啲嘢,真係睇緣分了。
有可能你發現嗰陣已經唔適合你,有其他人欣賞你,有可能真係令佢大吃一驚,想重新認識下你咁。
而一個伴侶認識咗你咁耐,基本上都知道你好多缺點優點,提出分手嗰下就已經係磨合到佢個耐性去到0,想復合唔係靠把口,承諾嘅嘢一齊嗰陣已經講唔少,但又做到幾多? 你打幾多嘅感情牌落去,點回憶舊時點滴都冇用了,人地係想發展新所以要想要復合嘅,唯有係"二次吸引",深思返佢真係好想要嘅嘢(唔係物質方面,當然你有能力咁你勁啦)例如安全感,陪伴,支持,未來打算等等。
俾啲時間冷靜下自己控制下情緒,冇人會鐘意一個咁負面情緒嘅人,同時呢段時間都係對你嘅耐性、自我控制能力進行考驗,呢啲都做唔好就冇資格復合。

在此祝願各位每日都開心快樂。
漏咗少少
有時睇少啲連登真係有益身心嘅
呢到太多小學生
負面情緒口賤太多,其實都好易影響到你地啲判斷力
特別係心灰意冷嗰陣特別容易俾人影響
唯一建議
襯呢段時間去做下自己一直好想做嘅嘢
例如而家秋風起,行山又好bbq又好
學下語言又好
每日學少少,個人都會增值好多

希望可以俾多啲正能量大家
有興趣可以大家傾下嘅
就係等你喱句!分享下?
好多謝巴打既意見,好彩目前入得嚟既大部分都係想圍爐取暖下,喱到好正能量,或者有啲我根本聽唔入耳愈凍愈寂寞
拍左年幾 開始淡左
越嚟越唔想見我,之後散左
大半年後話後悔一齊返
拍多年幾叫我結婚
希望我既故事都可以同你一樣 前半都差唔多 希望中埋後半
其實好多夫妻都有分過手啦
so far 依家有對仔女家庭幸福
Lm
一到夜晚係會特別空虛寂寞
所以夜晚係一個會令人亂諗嘢嘅時候
亦都係表白最佳嘅時候
當然亦都係經常會分手嘅時候

等自己忙下會好啲架啦
貼堂啦
唉依家成pat屎咁乜柒都block哂,
之前就算texting都無話題
兩三日先覆一句咁
我都唔期待人生再同佢有交叉點
對自己好啲再識過第2個好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞