留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
一個星期我覺得好耐了,我會一兩個月後翻嚟update下 歡迎圍爐
堅持
巴打好勁
本身呢兩日都諗緊差唔多嘅嘢,但未諗通未諗到個神髓
而家睇到巴打嘅講解就明晒
一星期你情緒都仲係好亂 等一個月啦 我一個月了
喱到有好多都好似大家咁話
一個月後既世界係點,仲會唔會抱有希望
我仲有希望 一個月後諗得更清楚 更想復合 但要時間比佢冷靜同改變自己
大家一齊傾下啦
share下唔開心嘅嘢
有人陪下冇咁孤獨嘅
我每日都好撚柒掛住佢
好認真咁講
當你做到呢步呢
其實你自己都不知不覺move on咗都唔出奇
到時就真係冇咩特別,回憶返自己當初啲行為係好on9,不過都叫有掙扎過,都係回憶/經歷嘅一種,當學嘢。

如果緣分/天意允許
又復合到嘅
佢可能真係你嘅另一半,珍惜好佢,好好對佢,順便考慮下同佢結婚啦
你中間6年點搵返佢?
我兩三個月了都覺得有排先準備好。

可能係我自己都驚佢已經唔想理我,先一路呃住自己話未準備好,俾個假希望自己因為我知道佢再拒絕多一次,我就會認清真係冇希望。。。。。。
好地地點會分,分得手當中一定有原因
就算復合咗點都會有條刺
大部分情況都唔會有好結果
唔好曬時間諗復合,期待下個仲好
明阿,好驚最後既希望都無埋,或者一開始唔好咁有目的性咁揾佢,問候下阿,萬聖節去邊玩阿之類,再睇情況,真係唔急得
其實唔建議
我感覺到你情緒唔太好
佢hea覆我怕你又會情緒化成個人好灰
調整返好個心態先
(姐係話,你而家未係時候,忍下啦)

其實我都係好掛住佢
好想聞下佢浸味
好想了解下佢而家係點
不過佢唔俾機會你
無謂整串個party

自己每日學下日文
睇下notes
做下運動早啲訓有幫助

跟住我真係好掛住佢好想搵佢嗰陣
我就寫日記(手機down個apps去記錄低)
講下有咩想share,圖講下啲感受咁
我驚咁又會太明顯
同埋我唔知佢點睇我啦,我淨係知我當唔到佢係朋友咁看待,之前愛得太深而家唔知點抽離。
睇佢有幾絕情
絕到係block曬你嘅
2-3個月傾下都仲得
約出街就避免太急了
真係太有目的性
你一問佢就覺得你係講復合佢就自然reject你
搞到自己都好冇癮
一俾人reject得多就連約佢勇氣都冇/變得消沉
就惡性循環
我都認同,所以我想搵佢都死忍,點都迫自己沉澱到自己覺得ok先(雖然已經幾個月都仲未ready好)

加上我而家都未知點以一個「正常」嘅態度去搵佢,分咗手已經好down, 接受唔到多一次打擊。
諗返你地相識嗰日第一次對話
點樣傾嘅
點樣keep住contact嘅咁就足夠
唔好太進取就係要素
要拋啲佢係ex嘅身份
你唔會約好普通嘅fd都唔會瘋狂問月尾萬聖節出唔出呀?星期六出唔出呀?下星期三呢?一齊食早餐?
有呢個心態其實你都係未準備好未調整好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞