留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
真 不過第二次分就真係死心
半死,諗下方法重燃起,有時太安穩未必係好事
Ocamp後分留名
堅信係自己就係自己嘅
唔係你嘅就點都唔係
一齊一年半,大家都係大家嘅初戀,而家散咗就嚟兩個月。前嗰排開始有傾番計,而家我每一日都會r佢傾。但係佢好似忽冷忽熱咁。有時會主動同我佢啲嘢,仲會share啲歌俾我聽,但係一時就已讀不回或者Hea覆。都唔知點樣可以打破而家嘅局面。我諗其實佢知道我係想復合,但係我唔知點樣開口約佢出嚟
同你好似
根本冇復合,只有各自變咗另一個人然後重新溝過
除咗比時間之外 仲有做啲咩 可以消除佢既反感
令佢肯同我溝通返
去搵返佢啦清 越拖越無機會
依家日日都有同佢r計傾,但係復合呢啲嘢唔知點開口,因為我覺得佢現階段都唔係好想
有傾計已經好好
唉 當初佢心淡左所以分手,都幾堅決,過左兩個月了,我仲喺佢ig close frd,唔知佢想點
心淡應該難搞啲
一齊5年。

分開過半年左右,分開期間係完全0聯絡,我連佢fb, ig都del埋,都冇俾佢follow。
之後佢搵返我,冇耐就一齊返。

一齊返一年多啲 結埋婚。
因為咩原因分?
因為我覺得佢睇嘅嘢同埋想行嘅路已經同我哋之前諗嘅唔同,所以叫佢自己諗清楚先好繼續。
Ohhh 第一次點打開番個話題架…
同你死得好似 散左就快半年了
嗰陣斷聯左幾個月之後,佢有keep住WhatsApp我,不過開頭我都唔覆佢,好似10個message我先覆佢1,2個

佢嗰陣啲message好似都係啲日常嘢
到之後佢約我食飯,咁就出咗嚟,之後就講晒問題講晒解決方法,覺得OK就繼續行落去了。
我記得佢第一個msg好似係hi

跟住我係冇覆佢
其實復左都未必好 如果真係咁好當初就唔會忍唔住分手啦 你只係唔捨得你地既回憶 唔係佢
well said
成日搵你 你唔會覺得煩 想block佢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞