留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
如果對方心淡係因為性格不合,而我肯努力去改嘅話,到底有冇機會幫佢搵返個感覺
[/member]心淡真係要比啲時間對方
用行動證明比對方睇到你有改變
因為我之前好少氹女朋友
今次見到我好努力挽回 見到我有改變
但可惜太遲了[member]
我會比時間對方
巴打點解太遲呀?女朋友見你有改變但都搵唔返個感覺?
可能對我失望 再加上有其他男仔出現
佢宜家已經同嗰個男仔一齊咗
咁可能最主要係有個男仔出現
巴打要努力move on
係 如果無出現應該復合咗
不過我會等佢返嚟
趁呢個時間好好裝備自己,俾佢睇到你嘅改變
佢唔會睇到 因為0通訊 所以野都無曬
咁只可以等佢回頭
如果等到,一定要好好把握機會
無錯 有機會我唔會放過
加油巴打
感謝
你見到同佢現任啲野會點 我同你差不多 我見到就頹左一頹
一齊咗五個幾月
開始時都好地地
之後就成日嫌我呢樣嗰樣
又話我變咗
佢好小氣 霸道 控制狂
日夜疲勞轟炸之下我頂唔順狠心唔理佢
之後佢嗌分手 我冇特別講啲咩
隔咗一排之後我喺social media度post咗啲嘢
純粹9噏講下生活嘢
佢睇到之後搵返我打比我
我又冇特別抗拒 傾下傾下又好似死灰復燃咁
因為一齊嗰陣星期六日會買糖水嘢食上佢度過夜
於是我就講不如嚟緊嗰個星期六日嚟搵佢
佢初時係有啲猶疑
我好似平時咁買嘢上佢屋企
當晚就好似時間逆轉咁好似咩都冇發生過
好似以前咁一齊食糖水睇片
之後我同佢講不如喺返埋一齊
佢話唔知點 佢未試過復合(聲稱)
最後當晚係一齊返嘅
食完糖水睇完片之後就沖涼扑嘢一條龍直落
再隔幾個月之後又持續發癲
又係好似時間逆轉咁loop
又係佢講分手
今次我真係忍唔住
我好直接了當咁同意
隔一排佢搵返我問我點樣比返啲嘢我
因為第一次分手嗰陣佢係寄返比我
咁今次我就話我去佢屋企樓下拎
同佢一齊嗰陣出街我通常都係比約定時間早到五至十分鐘
咁今次我諗住都係拎一拎返啲衫褲鞋襪
應該好快就走得
於是就約收工拎 (好似1730hrs.左右)
點知佢好耐都唔落嚟 咁我打比佢佢先慢慢落嚟
原來佢嗰陣唔想還嘢
佢覺得我會再再一次搵返佢
但係佢估錯咗 我當時真係一齊得好撚辛苦同唔開心
於是喺佢還返嘢比我之後我冇留戀想即刻走
佢問我點解可以好似咩事都冇發生過
我話分手係妳講嘅 而家妳得嘗所願又唔捨得?
佢攬住我 我都攬實佢 不過我係用一個最後一次好頭好尾嘅心態去完咗件事
最後我同佢講:妳去搵一個就到妳適合妳嘅男人喇 之後睇住佢上樓我就走咗

總結:唔好食回頭草
即使曾經有過點樣美好嘅回憶同經歷
當時解決唔到嘅問題就算復合後都好大機會仍然未解決到/解決唔到
復合只係好似將一件扣錯鈕嘅衫繼續扣錯繼續着落去
佢唔會冇喇喇扣返啱同着得舒服返

我覺得已經冇機會了
我今日返工好辛苦好忙 放工打比佢呻係咁喊
之後講講下喊晒求佢同返我一齊 求佢比機會我
佢話覺得以前同我一齊好攰 話我成日埋怨佢
同埋佢話去到一個位 佢都意識到我地分手嗰期我地其實已經分享唔到大家嘅開心同唔開心
例如佢搵到新工我仲未搵到嗰陣佢根本唔敢同我分享佢嘅開心怕我自悲
佢話好擔心以後一齊過唔到高山低谷 其實佢都睇唔到同我嘅將來
所以佢當時都欣然接受我講分手
佢話好憎d人做左決定又反口 佢話如果自己係咁都會睇唔起自己
同埋佢話佢願意同我做返朋友已經係比左機會大家 雖然感覺仲係有 但依一刻真係一齊唔到 同埋已經去唔到以前100%嘅熱情
去到後尾佢都覺得我係咁chur佢糾纏喺咁問一唔一齊好煩
所以我都唔敢煩佢 收左線
我覺得自己係零
咁又冇喎
我好多謝佢嘅主動
個心會(那)住痛
咁你仲對佢有無feel?
你話依家?定個陣?
個陣
宜家無聯絡啦?
咁個陣肯定仲有feel,如果唔係點會一齊返。

依家有聯絡結咗婚移埋民
分開半年咁耐 當中有無識到男仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞