留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
有人追,不過冇拍拖
因為掛住個ex?
咁肯定唔多唔少都有既
如果要我等半年我肯等
最驚係無限期
因咩事分開?

不過有時大家冷靜下其實都唔係壞事
巴打 我今日去咗搵個ex見面,佢原本唔想但之後都打電話俾我話ok,但我頭先冇提復合,但係講起呢兩個月知道咗有男仔追緊佢,佢對個男仔有少少好感,但個男仔表白過一次,我ex拒絕咗,因為覺得兩個人唔夾,之後條仔就以飲醉酒為由鬧我個ex。跟住隔咗幾個禮拜而家嗰條仔好似想繼續追佢,而且我個ex話都仲係有少少好感,但係嗰個少少真係好少 我唔知點樣做,但係我哋頭先見面冇尷尬,而且仲有少少身體接觸
佢肯見你 我覺得仲有機我連見既機會都無
That’s true
肯見同唔肯見 差好遠
巴打你要加油呀 絕對有機會 千其唔好放棄
既然佢仲肯見你同身體接觸 你一定比另一個男仔機會更大
落啲心機追佢 一定會追到
係 我已經只能遠遠望住
再加上我太遲去搵佢 所以你唔好比另一個搶先一步
我驚太急反而會有反效果我whatsapp佢佢又覆得好慢,好似想同我保持距離咁
[member]
11月將會搵下佢
冷靜左一個月 唔知佢會唔會仲肯理我 仲肯同我傾
我好希望佢可以心軟一次 比大家傾下

而家心情都好不安 好似就快比人審判咁
噢 咁慢慢好了
或者咁講,係佢角度你比唔到安全感佢,係佢角度,你派帽吖
係你角度,你可以話當時你分左手,但係佢角度,佢一直冇女,可能嗰陣,佢為左呢段感情佢改緊。但你返嚟同佢講,佢改緊個陣你同條App男識左兩星期,仲搞埋。你根本對呢段感情花式自殺。

你哋拍咗咁耐拖都唔及app識左兩星期嘅仔。你想佢點諗先?

所以我先話你個case唔容易復合

呢個可能係佢唔想同你復合嘅原因之一,亦都因為咁佢話同你做番朋友已經比左機會你。

呢個原因,佢唔會講出口。大佬,你同人砌過,一個男人真係愛你嘅話,都唔想講出口去recall d咁差嘅memory 啦。除非佢當你sp la,佢就冇所謂啫。

你真係有決心嘅話,就比時間自己去證明你唔再係咁。

如果佢完全冇hard feeling,佢根本唔愛你啦,佢唔會一時三刻就去再信你同100%愛你囉。

如果佢好愛你,我相信終有一日佢會原諒你,你真係好好珍惜,唔好再犯同樣嘅錯誤。
有個位可以同你分析下

佢同你拍拖個陣,佢已經唔夠膽同你講佢嘅開心,佢有考慮你嘅感受,但你仲要D7佢。你自己都話你個陣好負面成日chur佢。

佢連自己開心都唔敢同你講。咁佢未搵到工嗰陣,佢自己唔開心一定收埋唔同你講,你喺咪大家失業嗰排都有chur佢呢?

佢肯同你共患難,但你仲要走左去。

如果你係佢,自己女友唔可以同自己同甘共苦,如果你想同呢個女仔長遠走落去,你又會點諗先?

你先從自已情緒方面着手先,起碼令佢同你相處唔會好似之咁先

至於信任同安全感(包括會唔會再飛佢去識仔,唔可以共患難呢啲位)真係要時間去証明,同睇佢有幾愛你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞