留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
其實要做嘅都做左,係開頭d地雷踩得太應
我都唔想放棄,唯有諗起就do sth 令自己好過d.
首先鼓起勇氣約佢食飯,佢不讀不回左我
佢已讀不回我
鳩痕
一直有傾開先約
唔好冇啦啦約佢
會好奇怪

and其實約唔約到佢出去
你會feel到的
首先人地要唔抗拒你
佢隔咗兩個月問我不如考完試先(我哋大學11月尾final),希望呢段時間唔會比個狗公溝咗佢返嚟
打錯,隔咗兩個鐘
同個女仔一齊開始左一個星期,之前散左,一年後我追多次佢就一齊翻,持續左兩年,最後因為自己衰仔就散左,宜家諗翻都幾後悔,有時諗翻起就算宜家既女朋友都比唔上以前嗰個,仲要翻爭好遠嗰隻,,以前嗰個又玩得起又可以好認真傾計,又成日為我着想同好就得人,又可以一齊打機睇波,樣又唔差波又大
我同ex啱啱分開,我係佢初戀,而我已經拍咗幾次拖。之前拍咗兩年幾,分開咗兩個月,之後一齊番一年幾,依家又分開咗。但佢呢幾日已經有新男朋友,真係好唔開心同好心痛,冇諗過佢咁快可以move on。分開嘅原因同之前一樣,話太平淡,敵不過新鮮感,佢覺得呢個世界好大,唔知自己想要咩,想咩都試下,咁就分開咗。之前分開嗰陣,佢有人其他追,最後冇一齊到。我同佢因為某啲事情遇見,甚至經歷過生死同低谷,我以為佢明白細水長流嘅愛情先係最珍貴,所以先同佢一齊番。我真係好蠢,原來個問題一齊都係到,但我又無視咗,冇好好珍惜佢,可能同佢一齊番係一個錯誤。依家好似死屍咁,我日日都搵野做,去填滿時間表,但無論去邊,做啲咩都諗起佢,好想好想佢可以陪住我。我知道應該向前望,但我對愛情好似死咗心咁,一個所有野都好夾嘅人,甚至得到大家認可可以作為一世伴侶嘅人,都可以搞到咁。我真係唔知道仲應唔應該仲相信愛情。

見到呢度咁多復合嘅例子,我都鄧你地開心。我一直都以為自己係故事嘅主角,可以同認定嘅女仔一生一世,但原來自己係再普通不過嘅路人。
我都係拍左一星期散左好想追返佢
一個人要嘅離開只需要一個理由,其他嘅嘢只係借口姐。

假設你講嘅係事實,你前任今日因為新鮮感走得,就算你今日留住佢,都留唔到佢耐啦。

佢選擇捨棄你哋呢段感情,你只需要覺得可惜,因為佢選擇新仔,而冇比機會你同佢自己去維繫呢段感情。

不過人哋點做呢,就唔影響你本人嘅,好好改善自己不足嘅地方,成為一個更好嘅人,成為一個連你自己都想同自己拍拖嘅人。

你如果真係愛佢就祝福佢地兩個啦。

條新仔咁樣硬撬,你前度又受。兩個人品係點先(唔係講亂拋垃圾嗰啲喎,係搶人女友同咁對自己男友-即係你)。

佢兩位確實需要運氣。
好多時分左手一齊番之後,會好留意對方之前做錯既位 ,同時又會好留意自己有無犯同樣既錯,然後壓力會大左,無錯係會更珍惜對方,但諗到拍拖都係想開心,搞到咁大壓力,就會覺得好無意思 :‘)
同左個分左手8年既ex表白
當年分手係佢放唔低佢ex
我問佢 咁而家問題有冇解決
佢冇答,只係話比佢諗下先

等佢既時間好難捱,點解唔直接拒絕
想復合嘅念頭越強 越容易壞事
巴打 我更新一下,嚟緊禮拜六我又約咗佢,佢肯出但係唔想單獨,仲主動話想叫埋我幾個中學同學出(佢哋冇見過但係一齊語音打過機)真係諗唔明條女諗乜
慢慢黎啦 肯出都已經好好
hug
更新一下 今日我啲frd打比佢,我偷聽,條女已經講到明佢唔鍾意我,佢鍾意咗嗰個狗公。但係佢會再留意吓個狗公係咪真係鍾意佢,我而家成個世界好似崩潰咗咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞