留低你地成功復合既故事

1001 回覆
87 Like 65 Dislike
好掛住佢
但搵佢又會比壓力佢 同埋係佢眼中 我地已經分左手
我真係唔知要點做
好驚一個月後搵佢 佢都係好決絕咁分開
每日一拜復合god
姐係話你當你真係好愛佢好真係佢嘅話
你係真心會肯去為佢轉變而迎合佢
當中係會有啲犧牲/取捨

人地話你知佢唔鍾意咁你都唔改
你其實係愛自己多過愛佢

就好似父母咁,佢唔一定鍾意去做某啲嘢
但為咗你而會去做
呢啲係愛嘅表現嚟
我諗係因為好多人拍拖拍到無左自己 以前個世界圍住個ex轉 依家無左呢個人連做人既目標都無埋 離開你哋既人又點會重新睇得上你/欣賞你

唔好執著失去左嘅野,失去左嘅野係唔會返黎,問下你自己你ex走左自己就變成咁 你憑咩吸引返你ex返黎
復合god 求下你
相信好多ching都知唔好咁執著不如算啦咁

但冇人想係咁
只好呃住自己又好留住少少希望俾自己又好
等自己有個精神支柱冇咁辛苦同有返啲動力去做嘢

就好似信仰咁
永遠有人話xx教係假嘅冇呢樣嘢
但無可否認嘅係信仰的確會俾到動力你去做嘢
等自己堅持落去
就算最終都係唔得,希望都叫堅持過努力過
當係一個考驗嚟,之後自然就雨過天晴
仲難過戒煙好撚辛苦
真係愛過 點會話冇事就冇事
每日返工已經好攰 但以前總有諗住佢
放假就可以拍拖 出糧就一齊食好西
而家好似返工出糧 都冇咩feel
成個動力無咗
其實我咁大個仔都冇見過人復合,你哋咁大希望想復合同期望太陽由西邊升起有乜分別

可能唔啱聽 明白等待到好絕望 但唔好再拜咩復合god
搵呢啲做寄託 不如相信自己嘅改變可以令佢回心轉意
雖然我都好掛住佢 好想天公作美令佢突然返嚟身邊
但自覺以而家嘅自己唔值得同佢行一世 之後就會即刻有動力努力
好明你 新生活點都唔及兩年嘅回憶
我個個都係咁 一個月前分手 但最近復合返
佢話如果我接受到佢黎緊會好忙少好多時間陪我就同我一齊返
復合左一排 開始接受佢真係會好忙 但心裡有時都幾難受…
有時都覺得幾lonely
諗緊我應該繼續忍耐定係放手憶佢走好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞