真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Ysl Y Eau De Parfum 同 ysl la nuit de l'homme 有無人用過 覺得味道如何

想問吓有冇人用過呢枝?
評價如何丫?
versace eros?
La nuit 幾正 身邊啲女仔frd都話好聞 不過出門要噴多幾野先last得耐
La nuit 幾甜下 岩哂秋冬噴
有y edp 噴完冇味
點會 我朝早8點噴
放工返到屋企都仲有
DIPTYQUE DUELLE EDP
Kilian - Woman in gold
雖然係女香
男仔都可以試下
上次試,中調有陣陳舊木頭味,中意edt 輕透啲,可惜太貼膚,都係冇入手
新人留名
想知有冇人會唔同brand嘅溝來用
上網搵淨係得jo malone自己溝自己
有冇diptyque愛好者可以幫幫忙睇下呢支野係咪流野黎
呢支係朋友送既 覺得d味爭緊d木味 檀香味 同我係專門店聞到既唔同 之後上網睇呢個eau de parfum 既樽身外觀同相中唔同 朋友話係有信譽既外國網買 係套裝3支唔同味咁買 送左呢支Tam dao 比我 想問問有冇專家可以幫手睇睇

呢啲?
睇到支管就覺得假
真嘅支管係直不甩啱啱好掂到底 好似係

我自己都放緊枝,睇返枝管真係直不甩
同埋我睇佢個噴嘴都好似流流地
假啦,EDP 好似冇出過呢隻樽型既呢隻SIZE
但網上見好多IG 超平賣既有呢隻SIZE...不過都係EDT多,
假EDP就第一次見
Edp好似淨係得75ml一個size
發現好多整呢啲mini版嘅set 好多都係假
之前見Instagram 賣個啲假byredo set又係咁
我嗰支

係呀, 勁多假野既MINI SET
TF , DIPTYQUE,BYREDO 都好多

呢家轉左用呢個,Outlaw出既BLAZING SADDLES古龍香膏,連我老婆都話勁好聞得黎幾man。佢官網寫個味係皮草+火藥+艾草+檀木香。實際上聞落係第一下甜甜地,跟住就係一種好佬但無燒焦個種臭味、好好聞既皮褸+煙草味。可惜陣味偏淡,呢家個個戴口罩出街唔多聞到
好似得jm係真係本身有出個啲mini size
TF又好似無見到有mini set出現
邊度有得試?
JM 係有MINI SIZE SET 既,
但IG 有D SET係本身JM 冇出過既假SET
想講下點樣避免買到假貨
****係避免 有機會誤傷****
唔係話中左下面啲問題就一定假
但係安全起見都係唔好搏

1. 迷你版 - 大部分品牌都冇出迷你版套盒 如果一定要買 上官網睇吓有冇同款套盒賣(確保套盒入面嘅香味都一致)
「正確」示範:

2. 一個賣家淨係賣熱門牌子嘅熱門款 - 如果佢有貨源可以入到水貨 理論上佢可以入到果條line嘅所有貨。反而熱門款會難啲攞到。
「正確」示範:

3. 同其他人用同一張圖 - 訂水貨係可能冇現貨,但係如果偷人地嘅圖 就最好唔好搏。比如你喺carousell search 呢支,所有用同樣圖嘅其實都可以無視
懶得搵,冇「正確」示範

4. 同一款包裝嘅sample - 買sample前檢查清楚個包裝係咪同官方sample一樣。有一批假sample係正面寫名背面印相。
「正確」示範:
我冇寫價錢,因為價錢真係決定唔到啲咩

比如Serge Lutens 吊鐘,兩年前二千幾,一年前千幾,今年開始幾百蚊就有交易
比如the spirit of dubai,以前不知幾咁高貴,依家二代冷門款三千幾就買到

不過都係唔建議因為平所以買
買一支香水應該係因為你鍾意而佢值得
唔係因為佢平

大家再補充啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞