真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

有無人試過呢隻覺得點
好少見人討論
除咗黃店同埋selfridges之外係咪冇乜買香水地方信得過
最近啱啱入坑 有好多香水都想買
IG嗰啲平少少買唔買得過
carousell係咪真係可以唔使諗 見到佢一支好平 around 300-500
有冇巴絲有奶香味嘅香水推介,之前用過ZARA嘅FEMME香水,嫌佢太重酒精味同太易散
William Penhaligon - 獸首系列樽勁靚 奶檀木質香根草 好warm 秋冬成日噴

kilian sacred wood - 聖木 太出名搞到勁難買 好純木質奶檀香

ExNihilo Vetiver Moloko - 尼支就比較小眾既奶味香根草 奶味比較淡 比較純香根草 岩夏天

上面3支係我試過比較鐘意 比你參考
thanksss
必推Loewe 001
邊度買Le Labo 最抵
買左支Le Labo比女友做生日禮物,佢好開心
買左邊款
買得過
ig 同carousell 都ok
想問一問selfridges訂香水,係唔係可以直接寄去香港?同埋唔洗要集運個d?
可以啊,但要比shipping, 買Selfridges plus就一年內可以無限次寄香港,但每次都要過$400
呢種喺個底入嘅買過幾間 最後都會揮發晒
香港係咪冇得買?我剩係知luckyscent同fragrancex 有
White Suede聞落高級好多,Lazy Sunday Morning 係一支好千篇一律嘅麝香,呢2支香港都有得賣不如你去試下味睇吓自己鍾意邊支
我喺 Fingerplaza 買開,有親身試驗過佢哋係咪賣真野,我有試過喺專門店買嘅Jo Malone同Diptyque嘅熱門香用晒之後去Fingerplaza買黎做對比,真野黎,不過佢哋會賣tester,唔適合攞嚟送禮
想問下lelabo city exclusive係咪一定要等下年8月
係9月
聞過試管,覺得同紳士鹿頭好唔同,幾man幾粗獷吓,會覺得似大隻佬、軍佬,古銅膚色,食住煙揸住架jeep喺野外奔馳果種感覺。
快d買
千幾蚊一支香水埋三四百蚊都會係真
唔一定係假
IG Carousell 都會賣正貨 唔會賣假貨

用下腦啦….
Lazy Sunday Morning 感覺 casual d,White Suede就好似百搭d,同埋想追住聞多d,唔睇價錢我會揀White Suede。
9月gaiac 10已經無了
要8月訂定
女朋友噴開chanel chance
想問有冇類似嘅推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞