真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
唔伏又大路嘅推薦jml 英國梨
thx 巴打
好神奇睇睇下個ID做乜咁熟口面

乜都玩下咁啦mfk le labo designer brand都有啲
你呢?
就係咁橋
我都係咩brand都有玩下比較多係lelabo diptyque mmm
Le labo你最中意邊枝?
我以前都中意diptyque 但慢慢開始麻麻地
今日我都去Sephora 試左MMM
試左 By the fire place 本想打算入 但再上手真係好有火燒味
By the fire place我覺得似炒栗子 好特別幾中意
但可惜我個人麻麻地栗子 所以冇入手 揀左Jazz Club 主要係有酒香又甜甜地 冬天着感覺都幾warm

Lelabo就有13同29 33都唔錯但個人中意TamDao多啲 所以都冇入手
你都幾有研究喎原來
係 可能係個粟子咪搞到我唔中意 但我覺得佢真係好貼題 真係by the fire place

我都覺得jazz club會啱我
其實本身想入bubble bath

Le labo 我入左好多枝 都幾中意佢地啲名 33 13 都幾中意

有入手tam dao定冇入手 tam dao?
傻啦呢到巴絲識仲多

其實mmm replica我冇乜印象 成年前試
Bubble bath我記得果我陣好似試到幾重椰子味
佢果種甜度偏女性化啲 簡單講我着唔到

Le labo你有冇東京10 好想試 今年又miss左

TamDao係我至愛 有支edp佢個檀木香岩岩好
冇33果種皮革厚重感 又冇大寫檀香偏重奶香
所以揀中左佢 當然上面兩支都係好出色嘅檀香 個人喜好
Yes bubble bath 勁重椰子 我覺得coconut > soapy感
其實我一開始覺得枝Tokyo 10太過受追棒
我麻麻地佢 但個次喺鋪頭到噴左幾下上身 之後去睇演唱會 一路睇一路聞到tokyo 之後就中咗毒。。。經過個次之後明白左點解啲人咁中意(但真係好貴)
有冇試Kilian sacred wood 覺得你中意檀木嘅話你會中意!!!
Tam dao上身幾舒服 少左33嘅皮味
不過33真係好long lasting + beast mode
你係要揀啲偏 masculine啲嘅味道?
唔知點解有種黑椒牛肉薯片味
Chanel n5 leau 用係男仔身上好似幾怪
但我又中意隻味
想問下jo malone性價比黎講高唔高
可唔可以last得耐?
有興趣試下english pear
買jo malone 你expect 可以last 得耐咁搞笑
巴打 想入手tam dao edp
想問下留白同擴香如何呀?
會唔會好快散 last唔到好耐?
男仔用都ok呀
不過L’eau喺我身上留香唔耐
我中意另一隻 eau premier 多啲
唔高。。
咁嘅價錢你買緊枝cologne (最低濃度嘅香水)
比多少少錢 買枝 edt/edp仲好啦
Diptyque Fleur de Peau 好聞,有紅蘿蔔味好特別但又唔會好突兀,非常long lasting ,擴散度都唔錯
Byredo真心唔值,佢啲味聞落唔高級,買左支rose on no man’s land好後悔

Tom Ford都係overpriced 不過啲香水真係有質素有層次一聞就知係貴香水

愈嚟愈憎byredo…佢嘅house dna好似有陣甜膠味咁
雖然TF好貴但好聞好多同埋smells expensive
TF 50ML依家都2200
如果想搵同white suede差唔多嘅可以試下Chanel exclusive line 枝1957 真係幾唔錯
假野黎,EDP 細ml數得長管型冇出過呢個呢啲樣,同埋真野條管是直的
咁又唔係 只係我唔太中意好甜嘅花香
同埋個人形象carry唔到
性價比低到出晒名
但係你如果有興趣玩埋黑樽
溝下味幾好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞