真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Bleu de Chanel / Dior Sauvage
搵吓先
男士用適合?
係for男士嘅香水嚟
盡顯男性魅力
你個icon搞到我有啲不安
返去睇吓先

其實男士香水同古龍水分別喺邊
唔洗驚
呢兩隻好多男仔都用
其實古龍水唔係男士專用
古龍水= cologne 係講緊香精濃度
Cologne 只有2-4% 代表品牌有JML
所以成日噴完一陣出門口就已經冇味
之後係 edt> edp > parfum (最濃)咁樣上
愈濃個留香時間就會愈長~
噴衫 我試過上手冇咩野
可能噴一下only
你唔怕公廁嘅話呢兩隻絕對係冇伏
Sauvage嘅男人味重啲 Bleu就感覺playboy啲
我覺得33 都幾 beast mode
噴左3下身邊個個都聞到
噴衫我試過上手冇咩野
可能噴一下only
係就係公廁
但都係因為夠大路先會咁多人用
另外大地都幾好
依3枝都好平
同埋都幾濃味呀
但大地應該偏淡 唔夠個兩隻濃味
唔係呀 噴後頸 左右手 胸前一下咁
但除左大地 其餘兩隻都麻麻地
好typical商業香水味 冇乜feel...

有晒3隻 但sauvage同bleu已經沉底
點解我覺得還好
可能我拎佢同啲fruity / floral 香水比
Armaf Club de Nuit Intense for women佢似Tom ford既noir de noir
有興
我其實都未搵啱冬天香水

我搵時間出去試咗先

唔洗突登hold起俾我,你照放啦
我都係有晒3枝,再加多枝chanel allure
不過咁嘅價錢都係返工粗着啦
大路少同事反感(Sauvage只限冬天)
依加自己出街用返獸頭/lelabo/mfk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞