真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
終於轉季可以用straight to heaven 🤤
啲香水sales 真係好似啲嘢佢有份咁

去咗duty fee 睇tf 諗住試 Noir Extreme / Black Orchid Parfum

問完其中一枝無貨,咁就想試第二枝,想噴上手睇留香時間, 離20 呎噴,隻手得個少少🤏 大佬點試到

教主TF 都話要噴勁多 [ My method is to where a lot of fragrance] [ Why smell only a little bit good, when you can smell great ]

之後因為想揾返discontinued 嘅Patchouli Absolute 去咗專櫃, 有之前想試嘅,今次sales 就好大方噴係手腕,近嘅

但係噴係紙嘅都係離好遠,味得少少

去咗hermes 試h24 d sales 又係勁遠噴,究竟係邊啲係撚樣manager 教,驚死蝕咁

大佬去外國機場duty fee 任噴㗎喎,唔會有sales 金睛火眼昅住你
今日出乎意料地last到8 hr +
平時返office 反而last 唔到咁耐
明明噴嘅次數同位置一樣
天氣都會有好大影響
天氣轉涼終於可以用香水
又到秋冬天,想問吓巴打們除咗門市仲有冇邊度買到Dior Homme
平時用開Lelabo Santal 33 同 Vetiver 46
近期對 Byredo 嘅Bal D'Afrique 有興趣 有無巴絲用過
網購平台啲香水會唔會係假貨?
Byredo 邊度有得試?
Super Cedar同Blanche 有啲興趣,但唔敢盲買
台灣呢度嘅1010 Apothecary 有得試
不過始終櫃檯有其他香水味夾雜住,唔係咁準
通常揀d有join 正版正貨嘅舖,信則有
K11m有櫃檯可以去試
Dfs
擴散麻麻 但持久唔錯 甜既熱帶水果味 後調有香根草 木質調 男女都用到
想問MFK係咪而家唔寄hk
之前買有寄到 不過整左成個月
佢話第一次因為covid bock左HK
我見DHL ship極都仲係France就email問
佢先話cancel 由email到退錢都兩星期
退完我再上官網買又ok 4日就到HK
邊度仲有得買bvlgari black
sogo 有
仲有8拆定85
唔該哂
世界第一難答問題
就係放二手嘅時候人地問你點解要放
難答過小學雞時候阿媽問點解默書零分
放得就係因為唔想要啦
你買得就係因為想要啦
點解要問點解啊施主
其實都係9問嫁姐 有時交收又唔知講乜好
即係問你食左飯未咁上下
有冇啲雲呢拿味嘅香水推介
用過 發覺隻味唔啱自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞