真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我今年買到
都係SANTAL 33. 有次去TUVE Staycation聞左一次之後返唔到轉頭
我自己用Aesop, 少少想轉會
zara x ja malone 新個隻點see
最近法國冬天噴cool water幾有feel
新手入嚟問一問
因為前嗰排男朋友送咗支No5淡啲嗰隻俾我(我知好公廁)
但係我發現都幾唔long lasting
100ml無理由拎去街
我想問下呢種香水用喺邊度會long lasting 啲?
定係你哋會分裝去啲樽仔咁拎去街用?
邊度買?幾錢左右?
K11 Musea店. 佢一返貨就向staff姐姐訂

睇the scentinel 介紹diptyque 34 boulevard saint germain 去咗門市試香

第一下聞 前調極濃既pepper加埋citrus 勁攻鼻 好似去咗香料市場咁 臭到放低 但隔咗一陣再拎黎聞 pepper味散開 中後調既雲呢拿 玫瑰香 木香 甜味浮返上面 配襯剩餘既pepper味 兩者中和 不甜不膩 絕對係暖男之選
聽講噴之前搽啲cream會好啲
我都有試過 都好鍾意呢隻 但當時夏天所以無揀到佢
之後係櫃買野就問左佢地拎枝sample返屋企 可惜得EDT
係留香無咁強 但中後調份野都係度

好似黃店都冇賣呢個款 所以應該只可以硬食原價入手
好中意ATELIER COLOGNE支Emeraude Agar
有木香又唔會太老
不過好快就散又貴
就黎用完想問下有冇巴絲有類似既香水推介
有冇人用過fragrance.com.hk 信唔信得過?
草莓網
留名想知
未得閒去試
Seoul嗰枝幾吸引咁
有用過x.gyroscope 枝Earth
有啲佛手柑係頭
後面有啲dry dry 地嘅木香
感覺唔老偏輕身
3xx有交易

有冇人用過佢其他味
我麻麻佢浸味 送左比人
幾錢
兩支都有

兩支都多女話香 ,lhomme 多少少

但個人就鍾意Y 多啲
試左penhaligon’s the duke 好正,知唔知黎緊black Friday 有冇邊到會減價
Y 你噴幾多下 我噴完女朋友話冇味
想問下有無巴絲試過外國買香水
邊間集運肯收液體
試咗Tokyo, london, madrid同Venice
行出舖頭剩係對tokyo有印象
隻茉莉味令我諗起diptyque
似tempo紙巾
買咗new york 似santal 33 陣味人工d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞