真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
最近入手
Aesop Tacit, Marrakech
Byredo Gypsy Water
Diptyque Duelle edp
Kilian Angel Shares
MEMO sample set
Frederic Malle discovery set

仲有呢幾隻諗左好耐
都未決定到 唔知點揀好
Diptyque Volutes /Tempo/Orpheon/ Capitale

volutes 感覺會唔會同dulle 有dd似?
如果佢無用開香水,有無話邊隻好大機會岩佢
想問有冇邊間會賣啲一set幾枝細枝裝嘅香水?想買香水俾女朋友做禮物,但係又驚買唔啱味
佢屋企得一枝 都講唔出鍾意咩style 所以想買啲細細枝嘅俾佢試下
想問下有冇人係金英買過P記?
chanel 其實返工粗用一流
long lasting 又平
有無知哩支
前排去專門店買咗支BDC
之後好奇上checkcosmetic 睇下個生產年份
屌原來2013年嘅舊貨黎
仲諗住去專櫃買實冇死
Hermes花園系列,牌子拎得出手香味又大眾接受度高
幾錢到
google
FB係咁賣廣告嗰支韓國Forment香水有冇人聞過,正定伏?
其實啲大公司每十年左右就會用返以前啲batch code
你呢個情況好有可能都係咁

再者2013年到而家香水規定都轉咗唔少
你枝香都應該已經reformulate咗
一旦會reformulate咁專櫃一定會回收舊嘅貨
冇乜可能會由2013年擺到而家

同埋如果佢真係比2013年嘅嘢你
高興都嚟唔切啦
香水唔同護膚品
唔會過期之餘
而且會因為上面講嘅規定問題要reformulate
所以玩開香水嘅人嘅主流意見通常都係舊版正過新版

如果casual 出街 啱唔啱噴呢支
無問題 不過唔太夠longevity 同projection
fragrancenet同fragrancex是咪唔會有black friday sale?
見佢home page有寫但入面D價都冇減
Zalora 買香水信唔信得過?
YSL Y EDP 係咪會好啲 同埋女仔都會鍾意
買過啲冷門香水冇問題
大家知唔知香港邊到有得買Maison Louis Marie?
定係一定要上網買
有支全新penhaligon’s halfeti ,有無巴絲要
TG:artyfarty
TG:artyfarty1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞