真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
呢排噴咩多
呢排有用Diptyque Tam Dao同埋Tempo
同埋Hermes 大地
我都趁 Sephora減價入左大地!!
比想像正我本身冇咁多所謂男香 但呢隻又幾正
巴打真係幾中意 diptyque
新手第一支香水應該買邊隻好
想搵隻淡香 有少少小男孩咁 因為返工放工都唔會著正裝
追咗兩個post 暫時對kilian sacred wood同le labo有時興趣
筆直 15k內 最好有細支/旅行裝 驚買返嚟噴兩噴唔啱
唔該晒
新手第一支香水應該買邊隻好
想搵隻淡香 有少少小男孩咁 因為返工放工都唔會著正裝
追咗兩個post 暫時對kilian sacred wood同le labo有時興趣
筆直 1.5k內 最好有細支/旅行裝 驚買返嚟噴兩噴唔啱
唔該晒
有冇去門市試香先
大地真係好好着 特別係返工 諗唔到用咩就用佢
Diptyque 係好幾支我都覺得幾正就買晒
Lelabo有冇講邊支
同埋1.5K可能難搵啲Kilian
中意木味又平啲嘅可以試diptyque呀
Killian sacred wood 1880
如果喺海港城門市買可用B $500 coupon 咁買就平啲
不過海港城門市要去留貨,因為呢一轉番得唔多
係同埋大地又唔會好cloying 勁office friendly 有時番工都唔敢用自己中意個啲

我有朋友個份工啲同事都好中意用香水味
佢日日都可以噴啲勁嘢番工勁羨慕
我見Selfridges 1280不過over少少都ok 但係我係怕買完返嚟唔啱
lelabo有冇啲淡淡嘅推介?
我見Selfridges 1280 原來補充裝
建議你去咩有興趣既brand到試香先
睇成份同聞既都唔一定會一樣
唔介意唔想要個樽嘅可以買補充裝
自己買個sprayer 番嚟噴又得
巴抒有冇話中意咩類型味道 或者感覺
Selfridges lelabo做到1.5樓下
Kilian選擇好少 所以可能難啲
好 我再爬下仲有咩brand有興趣
依個我又唔介意 我又唔會打卡
不過我來問下佢奶香聞起上嚟係點
味道我可能唔識形容
感覺我會想聞起上嚟係舒服 唔會好強香味但行近少少又會慢慢咁散發香味
唔需要好清新 因為我唔係啲運動型 最緊要唔好似阿差香水味
唔知咁樣形容啱唔啱 同埋筆直嗰到都可以調動下
唔該晒
如果中意sacred wood 咁你可以試下lelabo嘅33
呢隻同樣係檀香木中幾出名嘅一枝 而且佢個projection唔會太強 應該符合你嘅要求 不過木質調一般都唔會擴散得好勁
舒服就真係睇人 建議lelabo一定要試完先買
不過佢同sacred wood嘅分別就係冇咁重奶味
行厚身啲嘅皮革調 比人感覺係沉穩成熟啲

利申 唔熟kilian
33同sacred wood2隻既檀木味都好唔同
而且聖木感覺輕身好多
至於奶味 唔知新聖木係咪改左版 唔太覺有
個個都咁講
我覺得33 都幾 beast mode
噴左3下身邊個個都聞到
有無啲濃味for男士
又last到全日(返工/出街)
用緊body shop啲垃圾
麻麻地
係勝在平
Sacred Wood 門市有得試?
Tst間連卡佛有得試
海港城門市冇得試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞