真巴絲一定噴香水 (14)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
好奇下獸首用緊邊款
john varvatos既Artisan pure點睇
其實designer入面我最中意Chanel
Allure 你用邊隻? allure blanche本身想入 但係上身勁似lemon pie
你試下噴多幾下!
如果真係有研究開香水
好少真係會想噴呢幾兩隻我覺得
有冇人有興收Jo Malone?? 留tg
我覺得mfk大部分都office friendly
想問吓你地噴香水會噴咩位,我係英國用santal 33同tea tonique,都係噴三下係頸,但係我返學行30分鐘返到campus,兩支都係因為大風到吹到無哂味噤,各位巴絲打有無話噴咩位會long lasting啲

另外想問吓有無邊支係woody同spices味重啲既香水?想試吓新野
我反而覺得P記D香水真係好毒,我都有香腸同Bleu
但用過羊頭我番轉頭用番佢地就周身唔對路
我另外買左set library,越黎越佢地D香水感興趣
Constance,Yasmine,Duchess Rose,Mr Sam
幾隻我都聞極唔厭
Lush既what would love do都很正
最近想買diptyque minthe/oud palao
我冇33 但印象中lelabo唔會咁唔long lasting
Tea tonique我有嘅... 印象中留香起碼都有4個鐘
小弟都係會噴頸 你會唔會噴完走去摔走佢
或者可能30分鐘都係大太陽 你又出汗咁樣..
唔係無咩可能30分鐘冇晒味
其實真係幾大眾幾friendly嘅 但難聽啲講係毫無特色
估唔到咁多男仔都有用33!!
喺香港一次都未聞過有人用33嘅
其實男仔用都真係幾襯 一定會回頭望先

同埋好多男香調嚟嚟去去都係個啲味
等人地覺得男仔就係呢啲味咁
學到嘢

巴打你有冇試過le labo 抹茶26
想問下有冇啲warm嘅香水可以推介

但幾失望下 本身expect 係苦澀嘅茶味
但dry down左係充滿無花果嘅味道
帶啲粉粉地嘅感覺

但我本身麻麻地無花果所以唔係好中意
雖然佢比我嘅感覺有啲似diptyque 個隻無花果
不過d個隻就creamy d

Le labo個隻比較乾燥嘅感覺,個 base都幾le labo
去門市試下先啦
想問多少少
大概幾錢幾ML
用哂枝BODY SHOP 就去搵吓
又無出汗又無抹,可能自己嗅慣咗唔覺
不過我來回既路真係長期大風到打風噤,唔知關唔關事
不過有時係自己聞唔到 可能慣左陣味
但其實身邊好多人都聞到
33好好襯喎,直程覺得係all year都得
不過女朋友鐘意tea tonique,話33太濃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞