iPhone 13 Pro / Pro Max 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
原來係咁!咁我都放心了,唔該晒巴打!
差 AirPods, 我勸你唔好買任何 3rd party 差板
咁可能係關mon貼事?
點解?
最好用番有apple認證?
會壞電池
咁我都係諗番Belkin果隻,其他地方買好似900有找
真,由11pro開始已經係咁,當時去過apple搵精靈,佢都話好多人都有咁既feedback,但睇返demo機其實都有咁既現象,所以冇得整/換機
好多差板就算有 Apple 認證, 差 AirPods 都會斷斷吓
我個人就唔係幾鐘意呢種改變,多個品牌都係咁,因主要Mon既供應商都行減藍光路線,到成品出黎既顏色盡成度,銳利度,通透度就每間廠自己用盡方法fine tune

暫時S21Ultra 係市面上最靚,冇之一,但部機粒U S888好有問題,所以都係果句,要綜合取捨邊部最o岩自己口味
原來係咁,起初睇到咁黃我真係嚇一跳。睇嚟我越級跳得太勁
我用過xs,11pro,12mini,而家13pro,最鍾意既mon色都係xs
bro我完全冇資格評論,因我都冇ip13 pro /13pro max,只係講下市面上手機Mon既趨勢

另,一張相下唔到結論,如果可以正面,打斜都影一影相,會易d 感覺到隻色水有冇過份到

通常會拍片比較,最易分,而有個事實係,唔可以再要求新一代既ip Mon有翻以前既冷同白感,原因唔重覆

另外我見有13 pro既review講陰陽Mon問題,ip 個Mon如上面所講,並唔係業界最好表現,有時要接受佢呢方面缺陷
belkin算唔算係3rd party
所有非 Apple 原裝就係 3rd party
姐係belkin都唔係好野
想買一個靚靚仔仔既2 in 1
Belkin 同 Mophie 呢兩大 Apple 認證品牌, 差 AirPods 都會差吓斷吓 (親身試咗), 有人就話有啲不知名牌子反而唔會斷, 唔知係咪真

不過問題係你唔知邊隻係真正唔斷, 同一隻 model 都可以有人話斷, 有人話唔斷, 咁麻煩不如買返原裝好過
但好似冇原廠for airpods 既 wireless charger wo
除左佢個可以摺埋嘅magsafe charger
但佢好似都係made for iPhone 同apple watch
反而之前同mophie差apple watch又真係會斷下斷下
bro既然介意,直接去多次store同部demo拍埋一齊對比有冇相對偏紅/偏黃

覺得明顯就爭取換機,唔明顯就算,了左個心結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞