iPhone 13 Pro / Pro Max 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
明白,bro邊個台?會4G 5G分開計data usage咁特別?

我個5G plan 冇分,都係得一個總數,轉左5G plan最大分別係data多過以前4G plan幾倍,但真係開5G既情況,少之又少
5G standby 唔係好食電咋喎, 係有 data transfer 先食電
我用12Pro Max, 5G standby (朝早 6 點掹咗 Lightning, 去瞓覺, 到夜晚 6 點兒起身), standby 12 個鐘先冇咗 9% 電, 點會係食電?
5G standby 唔係好食電咋喎, 係有 data transfer 先食電
我用12Pro Max, 5G standby (朝早 6 點掹咗 Lightning, 去瞓覺, 到夜晚 6 點起身), standby 12 個鐘先冇咗 9% 電, 點會係食電?
https://youtu.be/_eAe_5W9Y6U

大家點睇呢個問題
越來越多台灣支那人討論
香港真係0討論
我睇啲測試話13預設啲色係偏暖,所以要準色啲就要去攝影風格度轉用冷色系,你可以試下好唔好啲🙈
我入左雙卡
有,原生相機app快好撚多
oled pwm討論咗好多年啦點樣0討論法
唔鍾意oled記得買多幾部iPhone11旁身啦
10月1日拎消費劵之後即刻訂, 送貨要等到3/11 - 10/11, 突然會提早就好
平時生活零使費
你到底有冇睇條片

13隱藏改咗啲嘢
所以12升上去有啲人眼會唔舒服
例如某啲亮度下12係行返dc唔係pwm
13變咗全pwm 而且夾埋120hz好似出出事

井底之蛙又唔睇片態度又囂真係得香港人先有
原來係白卡佬周圍咬人 早啲見到直接block算 浪費時間覆
連登一早討論咗13 pwm頻率更高,已經冇x-12咁傷眼

你最好成日將12拉到高亮度嚟用啦
想問apple 自家出個個透明case 會唔會變黃架?
乜你又係平時生活零使費,消費券要留住買iPhone?

之前先有個熱門post笑完你呢啲傻鳩

消費券買iPhone又冇discount,正常人都食信用卡優惠買啦,消費券都係錢嚟嫁

殘體注意

最慘個問題係
數據上冇錯13係高過12
但事實好多用戶反映係眼睛傷多咗
所以咪上來討論囉
唔明起曬鋼做咩
唔係攻擊你apple唔洗咬我 慳啖氣屌其他an機友
有啲bugs,原生相片app掃描完文字用用下會彈app
你講嘅嘢同你po嘅圖自相矛盾喎
啱啱fact check咗12 100%亮度都係pwm
13只有比12更護眼,而非更傷眼
sor 我講得1999咗

12同13都係pwm

我意思係某亮度12會行類似dc機制
但唔係真為DC 因為dc係Lcd mon
講得唔夠仔細
咁可以討論未
其實2017年iPhone X開始每年都討論過好多次
雖然好多數據話個mon點閃點傷眼法
我自己覺得係最大因素係oled鮮色同對比大所以睇得耐對眼易攰咗
覺得閃到頭痛又眼痛又話咩傷眼嗰嘅話
不如留意下自己用電話嘅時間係咪越嚟越長、攞到好埋、成日黑媽媽㩒電話、有散光又用dark mode
我覺得好多日常生活習慣對眼嘅影響會大過一個得幾吋嘅oled mon
散光 dark mode有冇details 想知
知唔知點解條片都唔少dislike?
條友自己都知13比12更唔傷眼
但就一直「我覺得」、「我估」13更傷眼
究竟條友實際有咩討論咗出嚟?咪又係搵班LCD iPhone用家係度圍爐

憑個人感覺都可以出片?
佢隻眼習慣「更傷眼」嘅240hz,所以240hz>480hz?
冇錯 就係 咪同上面我cm咁講

所以咪擺上來比大家討論同判斷下
例如睇下有冇真實用家有同類情況

所以一開波你屌我返歸用iphone11都冇用架
唔比討論唔好入討論區囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞