iPhone 13 Pro / Pro Max 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
13pro電量夠唔夠頂一日
4G,無開慳電模式都夠用全日
打機唔夠
係,我13pro都覺得觸控有問題
fb成日禁like都禁錯位,有時候又會當我按左兩下
總之同12pro比係好有問題
我本身一直都用大機,上年12pm重量已經係我極限。
今年轉13pro,手感實在好太多。雖然電量係小啲,但我當用小啲電話
bro知自己需要,揀o岩心水既機
市場有個共識,下一代ip會係一部穩妥既產品,加入翻touch id,轉type c,改善120Hz既體驗,電影拍攝mode有埋4k,留海有可能消失

13p,當熱下身先,或過渡產品
真心,細pro的確好好手感。

以前12pm買機套都唔敢諗買咩UAG、犀牛盾嗰啲,部機本身大,用埋嗰啲軍規機套真係褲袋都放唔落,拎出嚟又無手感,用到唔想用。

宜家轉咗13Pro用緊UAG,一啲都唔覺有以上嘅問題,真係有手機嘅感覺。唯一真係電量差咗啲但本身有I pad ,所以無咩影響,睇片都用佢。出街碌吓twitter ,IG手感可以話無得頂
bro咁就正

pm必需要雙手操作,單手長hold手腕會痛,物理上230 g up,都唔會玩到單手,再加埋你講既機殼又重上加重,但我鐘意大機,睇片爽

bro由12pm升上13p,除左大細外可以講下部新機既優點同缺點?
Pro max倒水
type c真係諗多咗
雖然歐盟法案通過咗 但係未有落實日期
落實咗好似仲有兩年定三年過渡期

Apple點會咁好死放棄配件授權賺嘅錢
唔用lightning轉去用usb type c
你有道理

但硬件上,如果iphone要加快叉電速度,type c既電流係會大過lightening(lightening 係bootle neck)?加上已有其他apple產品用緊type c,所以唔算異想天開

有樣唔期望下代會改善到,就係藍牙照樣冇Aptx,因apple同高通關系一直麻麻,加上佢冇心攪好個音質
有機會改type c,學上面巴打話齋,apple 其他product 都慢慢轉用type c, 加上而家啲機容量咁大,又pro res, 啲file 咁大有排都抽唔到出黎

反而取消留海就唔使諗,岩岩先同你縮細左25%,仲講到好高難度咁,個module 唔用返3幾年點會收手
部機好黃
上網search好似好common, 大家有冇黃芒同拎去genius bar睇下?
其實我依家咁樣係唔係正常已經用wifi
我係用舊機過資料去新機,點知佢個app library 個排位亂咁嚟,之前幾個category嘅app而家去晒同一個other
有冇人知點搞?
過多排佢自己會排返好

i4tools
13 pro max 一晚standby 扣5% 正唔正常?
7個鐘連Wi-Fi
我WiFi standby 7個鐘扣2%
我13pro 7個鐘連Wi-Fi 無咗5%同你一樣
想問下AirPods pro條叉電線係未同iPhone 13 pro果條叉電線一樣?
我見2條線都係USB-C 至 Lightning 連接線
lightning就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞