iPhone 13 Pro / Pro Max 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
想問問
買咗Apple care+換電唔洗錢係咪冇條件?唔洗話粒電幾多%健康果類?

唔想就住就住用
有買care+都係低過80%先會換
5g有咩用?
用落好似快啲但其實本身4G收得唔差個速度都夠用
幾時可以唔洗等機 想自用
AppleCare plus全裸派或成最大贏家
Casetify為apple用心良苦
有沒人會帶著部13pro max 做運動,好大,頂著晒,諗著買個手帶,掛起手臂
所以用pro or mini

有冇人signal 過唔到data
用左一個月左右13 ios15.0.2 覺得啲電好襟用
之後轉左13pro 更新咗iOS 15.1 覺得啲電嘅襟用程度同13差好遠
上網睇啲評測仲話13pro 會勁過13 又或者用嘅時間都差唔多 但係我而家用落個感覺差好遠

有冇巴打知道到底係機種問題定係iOS問題?
去battery睇下咩事?
正常表現
通常update 完就變倒水電
等iPhone14 啦
我完全無
睇數據上覺得差唔多
但係用落個感覺上就差好遠
待機一個鐘冇3% 上下網睇下野4-5分鐘左右冇1%
咁嘅情況叫唔叫正常
有冇巴打係由iOS 15上IOS 15.1 可以分享用電情況?
有冇覺得食電左?
絕對唔正常
開咗好多系統定位?background app update? Mail push?
你係restore from iPhone 13 backup?
無分別
background app update Mail push 呢啲我全部都係有需要先開同埋手動maill push

我係restore from iPhone 13 backup
13pro 岩岩用用下突然變粉紅mon然後自己reboot . 係唔係咁唔好彩部機有事,用左一個月都未有
iCloud有無on auto backup?

⼀係試下wifi比部機overnight一晚由佢做background tasks
有auto backup
我更新左兩三日啦 我本身都係習慣連wifi同差過夜
慣咗差過夜 其實差過夜有冇問題

咁樣就剩34%電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞