iPhone 13 Pro / Pro Max 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
無,反正年年換
我都係,但都好黃。同埋我打側睇,啲色又會偏冷色,變相係白啲,但正面睇係黃
諗緊要唔要去士多睇下啲機係唔係都係咁
我認為可以用多幾個星期再睇睇,有可能係膠水問題而且我覺得filter 都可以算係解決到問題
我用緊調色嚟解決。請問如果真係膠水問題,係唔係用一段時間就會解決到?
多唔多人用magsafe
想買個二合一差埋airpods
用左殻驚差唔到所以冇用
有冇巴打知鎖定畫面點整走呢個 ?
好似呢幾日先keep住係到
鏡頭位成日hi到手同痴塵 你地會點清潔
有冇巴打解答到
ITUNES回愎 BACK UP 3個鍾正常?
大約百幾GB野
yes
如果係Mon既色水問題,倒如偏紅定偏綠,偏黃etc.,係冇膠水乾呢樣野存在,個色已定左

但另一方面,當使用一段時間後例如兩星期,隻眼會習慣,個對比感覺就冇咁明顯

如果要另一種色水既Mon,例如想冷色d,根本解決方法都係轉model,轉牌子etc.

已轉左機後,可能又有其他方面滿足唔到,所以要綜合考慮
巴打你用左幾耐先搞掂
佢重要冇進度條 只係到轉轉轉 都唔知等到幾時
點可以做到咁
5 小時… 250GB
itunes
機過機

差唔多一樣時間
頭先去到3.5小時
我放棄左 用機過機 依家顯示1個鍾就得

好失望 以前都係ITUNES 復原
估唔到佢搞成咁
顯示時間係會變嘅…
買咗belkin 3合一

想買呢隻,500蚊有找
有無巴打用過
我都驚轉完又有其他問題
係呀,貼咗防偷窺。但我未貼嗰時睇個mon,都覺得有啲黃。
我部機都係打斜望就唔黃,所以我都唔知係而家啲mon升咗級所以咁,定係我部機有問題
因為我7仔轉13pro,諗緊關唔關連升幾級事,所以問下咁多位巴絲
部機冇問題,你隔左咁多代

近兩年推出既機,個Mon係暖色過/偏黃過以往既舊款機,有個講法係為減少藍光問題,其他手機品牌一樣有呢個現象,但唔同型號唔同牌子既色水分別,仍然係明顯既
Mon並唔係ip既強項,生態圈,穩定性(ios15暫時未tune好),影相拍片,CPU效能,同frd share file,較保值etc.先致係

如果對Mon有極致既追求,而同時可放棄上述既優點,可轉陣營,但玩得ip既都係因為上面既原因,又邊會咁輕易轉,連冇touch ID都忍到,Mon未係最好就顯得更次要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞