Sony真無線耳機WF-1000XM4 (21)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
你整返好未
用緊哥套中碼隔音差過原裝少少, 原裝用中碼戴得耐會耳仔痛, 要轉細碼幾個鐘都唔痛
BTW 原裝應該係接近超級哥套但換左新物料
都係會小lag
同你差唔多 聽pop係幾正
聽rock就用返default個Excited正啲

Iphone用家
其實講音質我本身就覺得XM3算唔錯
所以升上XM4我都唔係覺得有太大唔同
人聲清啲啲個bass實啲啲咁囉
如果你手機有idac我諗應該會再好好多
但係最重點係我覺得好戴左好多
以前XM3要左扭右扭先入到去又戴唔實
依加XM4好易就戴得實同埋物理隔音好左
戴耐左無以前咁會痛
錄音就不嬲唔勁㗎啦,不過係會錄少左風聲雜音
如果你隔離都係好多好大人聲好多時都會錄埋
最有感係個環境聲囉
以前唔開降噪開環境會好似錄音比你聽咁
放大晒啲風聲會回音咁
依加唔會,開左會好似無戴耳機咁

如果你android有idac可以去試聽下再睇入唔入手
真心好多上一代嘅缺點都有改善到
無論個盒定耳機,3唔係仲大粒咩
iphone + airpods pro轉會
試玩咗個零鐘體驗

音質就一定冇投訴 屌打airpods pro
拍得住我隻有線耳機
ANC同電話喺屋企未真正試到
原本以為佢會connect得好慢
點知又幾快
最正係speak to chat function
呢個真係要加分
暫時唯一輸airpods pro嘅地方係有delay
睇片會有0.x秒嘅delay
但影響唔算話好大 接受得到
但玩音驚嗰啲就最好唔好

結論係就算用iphone同airpods pro都完全值得入手
除非你有好多apple products
e.g. Iphone + MB + Ipad
咁樣用airpods就會好啲

ANC 電話 同斷線問題等用耐啲先試到
係屋企試定街?
我試下,唔該ching
每次喺好嘈既地方,一戴上耳有即刻進入咗另一個世界既感覺
問多次,喺豐澤同sony門市買有冇分別?
同埋如果係隔音優先嘅話係咪唔使換耳綿?
Thanks,而家用緊Xperia 1iii,應該有加成
依家買返XM3會唔會好傻豬
見佢減到1100左右
會,因為xm4好太多,有買貴冇買錯
拎分換耳綿係咪去到同佢講就得
都得
如果講CP值
1100有部咁嘅無線耳機其實好抵玩
但係我淨係知買XM4一定唔會後悔
買得xm3不如買水貨 under 1k都搞掂
用xperia 1 +apple music喺街聽hires lossless嘅歌會lag到變咗0.5x speed
普通lossless就正正常常
水貨都要$900, 俾多$200買個保養好似穩陣啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞