Sony真無線耳機WF-1000XM4 (21)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike

WF-1000XM4
WF = Wireless Free
1000X = 降噪
M4 = 第四代

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/truly-wireless/wf-1000xm4

價錢
HKD2290,Sony Store可以試機,強烈呼籲唔好幫襯炒賣

iPhone可以聽無損嗎?
唔得,因為iPhone唔支援LDAC,但開DSEE Extreme做Upscaling都有唔錯嘅效果

Android開LDAC
1. Headphones app揀「音質優先」
2. 藍牙設定啟用高清音訊:LDAC

其他須知
- 機身編號係耳機盒底嘅七位數字
- 強烈建議更新到1.2.6 (解決whoosh bug)
- 勿用酒精抹耳棉,可使用無酒精濕紙巾
- 如果聽到嘟嘟聲,請喺「彈性音效控制」入面disable「切換時的通知音調」
- 如果用唔到單邊耳機,或者有咩其他問題,請熄咗app入面嘅「語音助理」試試先

登記保養
https://www.sony.com.hk/warranty/zh/warrantyReg.jsp

相容嘅耳膠/耳棉 (Credit to pnk)

回帶
Sony真無線豆豆 WF-1000XM4 (20)
https://lih.kg/2699428
1.2.6版本並無減弱降噪能力,請放心更新
換左新iphone 後connect 唔到
有冇人有試過
耳機做咗重新pairing未?
應該未
我要點做
兩邊耳機一齊touch直至話Bluetooth pairing為止
掂左
thanks 巴
lm
有無iPhone 用家有電話入時 耳機無鈴聲出?
有冇人試過換fx11膠? 想知好唔好
有冇人發覺iOS個鈴聲音量成日自己較到最低
唔係FaceID嗰個feature
我應該比人撚化
今日去東角 問 點解我用盡電 發現差10幾%
佢話r係用得比較快 差10幾%係正常 佢自己都係
就算檢查完都可能唔比換電,諗諗下好似比人呃咁
R的確係快啲但10幾%又真係未試過

好多人包括我用到剩番30%左右電兩邊都可以KEEP到相同電量
除非某D SETTING會影響到
係spring我左邊用得快d,用到50,兩邊都差5-6%
係咪成日零左?
exactly
試下鈴聲較返最大 然後叫人打電話比你 你唔使聽 入設定睇返鈴聲音量係咪細左四分一
右邊係主耳機用得快少少都正常?
上個post有位巴打問xm3整幾錢
我果陣新機落地唔夠1個月就跌爆咗左邊
拎上去問要成隻換無得整,盛惠900蚊
如果有得整可能唔使咁貴
想問下登記保養產品類別要點揀
試咗幾個 產品型號下面個請選擇都無xm4嘅option
直接係下面入
WF-1000XM4
iphone有冇得接電話就直接用xm4聽
而家次次接完電話之後都要手動㩒返用耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞