[CW] Supergirl/Batwoman/s&l/Flash/titans/sg/Lot討論區04 - LIHKG

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
兩套都cancel

batwoman如果唔係有條奇怪既結尾,其實都已經無野好講但Lot都無埋又真係
唉,取消咗有啲失落。如果一早講明最後一季就好,有集大結局就好

雖然我係OG得返Sara後,已經想佢取消。

如果batwoman cancel 咗,值唔值得開?一集都未睇
睇唔睇都ok 因為主角換左人,套野既風格前後不一
咁唔開啦,等星期二係Netflix 睇S6 LoT
咁樣睇嚟 flash只係得9季
只係希望最後一集係去返個一晚同埋好似漫畫咁 變成閃電去返第一季咁
換人肯定係batwoman既硬傷,Ryan既角色亦都取代唔到Kate Kane …. 有得續完全因為Alice,而且Kate走咗 ,之前寫落姐妹情仇亦做唔落去,變得好尷尬

至於LOT 我由season 2 追到 season 5 Sara 被外星人捉走,到後期加入Astra /Spooner 我就唔係好喜,亦分薄曬Sara Zara 既戲份,所以S6S7已經無追,見佢取消亦難免失落
Lot我同你一樣 去到外星人果季就無左動力再追 但之前見到專登出埋beebo黎promote想renew 依家見佢取消都有啲sad
我覺得Batwoman換左人之後好睇左好多
Ryan 如果只係supporting role既故事,條線寫得係唔錯,但佢撐唔起batwoman呢個角色亦係事實
下季仲要barry簽15集only..睇黎會有4,5集係冇barry既事
應該15集內完
係無一個好好正正式式既結局,突然被講再見,
好唔捨得佢地姐
同埋無得睇靚女都係重點,Sara Zari
美劇係咁 成日話cancel就cancel結局都冇個
S&L會唔會放翻阿哥出嚟,另一個世界都係為咗兄弟而戰
以為呢啲咁多季,會好似super girl, green arrow提早宣布最終季
應該係CW俾人收購單野影響左,如果佢唔renew, 照理一早已經宣佈左但今次咁遲先講,明顯係要等新既高層去決定
整個兩小時結局都好。

我早幾日仲想讚CW劇雖然拖拖拉拉,成日Talk,但至少綠箭和女超的結局都靚。
其實你睇返第1季都唔係太差(因為仲有更差既FLASH同黑炭BW 變性人入侵既超女)
Lot第一季居然唔差
如果用返第一季黎比flash 絕對係頭兩位囉
無聊老土劇情悶到唔想睇 唔係FLASH果種鳩到唔想再睇 由佢地結婚開始就插水式鳩落去
我可以講legends第一季一定係arrowverse最撚差既一劇
終於睇埋superman
另一個世界既人係左撇子
LOT 明明之後嗰幾季 9 吓 9 吓先好睇返
第一季真心唔得
打正方形桌球
LOT 開頭期望太大 以為會好好睇 點知啲hawks咁差
唔似BW BL一開始已經等Cancel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞