出surface pro8無人講既?

516 回覆
44 Like 112 Dislike
我有支X pen 想賣.........我用surface laptop 都無機會用
想問入面粒ssd邊度有得買?
想買128gb牌然後自己換粒1TB落去
樓上有講.......
2230 ssd
如果唔淘寶應該得dell 有大容量
呢兩部都係用黎文書,word, pdf, 超輕量excel,但求有筆用下
但用開windows 都知,check 到有得windows update,d 機就黎料

真係做嘢我都會拎番另外d機
部x1 tablet 二手收番黎勁平,但當年話晒都高級機,咁嘅效能真係
我部s11 8代i7行win update都係起飛咁
除非係用好強嘅u,否則一detect到都係起飛
起飛唔緊要,唔好下下食咗豬油咁先得嫁
尋日係windows update 個版禁cancel,冇晒反應,我都唔知係咪cancel緊

不過公平啲講,iPad mini 4 行ios14 都一樣食咗豬油咁
有時可能係ram問題?
我用go有8gb ram好少出呢樣嘢,會見到佢食盡cpu但未至於完唔到佢
睇geekbench 跑分
m3 8100y 同i5 8200y(即i3 10100y)嘅multi core跑分差唔多,都係around 1k-1.5k
咁go 2 同3有咩分別

買go 3 pentium版咪係抵d
至少效能有大提升
唔會ram 問題啦,surface 3 係頂spec,4gb ram 128gb Emmc
X1table 係8gb ram
咁就唔知啦
surface3嗰4gb ram就用到我好燥
xps 15 9510 18mm
surface laptop studio 18.94mm

或者surface go 2 m3 起碼有lte
咁計surface laptop go i5 仲抵買
我部surface pro 4 用兩個幾鐘左會無電
呢家有無改善到
聽聞surface系列咁多樣得Laptop買得過,睇佢造工同外觀真係幾吸引
清你嗰部用左幾耐,仲係咪順,電又開始倒水未
睇完你評價再決定遲下買唔買3玩下
咁你d 資料點搞 原廠整會洗機
我用sp5 玩到euro truck simulator 雖然少lag 同部機著火咁滯 但已經滿足了
surface laptop 同 surface 2in1 tablet係兩種產品

laptop冇得當平板用
當然無得比
但surface laptop 全有touch
有touch =/= 平板
平板要做到steve jobs 咁
坐喺度,甚至瞓喺度,唔駛翻開個mon,輕便,便攜,好似電話咁可以隨時用 先叫平板

laptop要翻開個mon已經輸咗
除非好似Samsung Galaxy fold咁喺機面整多個mon
所以我不嬲閂咗自動update
睇埋實際舊電用到幾耐

八成會買
出xpen 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞