出surface pro8無人講既?

516 回覆
44 Like 112 Dislike
好似好重咁
如果唔太重其實抵過 surface pro起碼唔駛另外買 keyboard先
睇咗舊版支筆嘅測試
唔多得喎…
https://youtu.be/3r4ykYCYDIM?t=326
唔知有無改善…
求指點,本人打算用BTS買部tablet讀書用,諗緊iPad air定surface pro或go,見iPad嘅word功能冇咁齊全,做功課似冇咁方便,所以會配部壞咗一粒制嘅laptop一齊用
但surface好似搵唔到有啲咩apps可以係pdf jot note,同埋買surface會trade in 埋買laptop ,因為好似撞功能咁,本人budget唔多
應該點揀好感謝解答
pdf用drawboard
係正,可惜x86
Windows Laptop同iPad雙修
Pro X ARM, 狗都唔屌
fuju uhx 好似做倒780g 𠻹 仲有冇邊隻有keyboard 13inch 可以做倒噤輕呢
可惜唔係detachable.......
係唔係一到十月五號就可以Update win 11
睇你要咩,想一部過就surface
但係就唔完美
例如用唔到ipad咁多app, 手寫冇ipad咁好
penbook app 超好用 推薦你試試 之前microsoft store 免費
下次就要等了
除非你用黎畫畫,普通jot notes 我覺得surface pen 好用d
手感 apple pencil 係好太多,但係surface pen 舊擦膠亦都係方便過
apple pencil 超多
Ipad 打唔到 Steam/ Origin games, Surface pro 7+/8 基本上低畫質咩都玩到,睇下巴打你有咩需求,百貨應百客
Lg gram detachable 咩
Surface pro 8好似冇咗記憶卡嘈
一定要迫你買大啲容量
我個人經驗係sp4同sp7兩部
同樣都係用bluetooth同2.4G wifi會有interference
wifi轉用5Ghz就無事
你可以自己換SSD 買夠2TB都得
今次好似隔咗兩年?
平時無乜打字既需要?
點樣可以換做5ghz?
Router有就有 冇就冇
其實好鍾意Surface, 但PRO4 買左番黎無咩點用
用黎做野又唔夠勁, 當平版又重又熱
連支筆都壞埋, 成7舊水一支筆, 少用部機又廢事買
而且D 電真係倒水咁,幾粒鍾無哂

三叔個部Flex 好J好多
支筆無電?
以前打去ms cs到講支筆壞壞地佢會免費寄俾你(R左兩支),e+仲係咪咁就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞