出surface pro8無人講既?

516 回覆
44 Like 112 Dislike
用macbook air HKD 7799個價錢 做比較. surface pro 8 定價1099usd.. 咁macbook pro要HKD$9999.拎黎比較唔公平.
最近發生得好密。
問題係五六十部sf4得幾部係咁
但果幾部試過基本troubleshoot都搞唔掂
最後唔理換部sf7比人用算
解釋唔到
利申 support9
以我所知,m3同i3都係Y系列低功率4.5W CPU,只係第五、六、七代叫m3啫
營銷手法嚟 唔好咁大期望

從未買過Go系列,今次想買Go 3 i3,但上官網睇好似得Wifi版
幾時有得買呀go 3
被動散熱
證明佢散熱好
Lecture theater啲雞脾櫈咁細張
啱用喇
3:2觸控螢幕可用筆
Surface Laptop 3可更新至Windows 11
Pro 8 有得上網? 癲喎
7+ 都已經可以了
其實無意思 i3降頻都係一樣
surface go 2 m3版唔降頻有 surface pro 5 i5 速度
但係佢會降頻到2.1ghz......
我咪話ipad都會有呢個問題囉,ipad咪就係4:3 display ratio
detachable 黎講microsoft做得最好
detachable 配dock 可以多個mon 同時keyboard唔佔位 慳返好多枱面空間
個kickstand 其實真係設計得好 一打開就用到
另外,佢支筆另一邊係擦膠,其實用落好方便,呢方面apple pencil 同 samsung都未做到(好似係)
我反而中意3:2 睇youtube 字幕會唔會遮住條片
我用wifi 手指adapter
Surface pro 機身又容易熱,用唔夠一排機身發漲,個 mon 又閃,唔明點解仲有 market
好多Notebook 一早有touch mon 啦...
電子垃圾
11代u
800g 既所謂平版 touchmon 係windows 上根本冇用
個支架 放唔放到上大脾都成問題
貴到仆街
其實佢初代冇乜鑊氣 係出多幾袋先多
仲係14nm
不過都要怪intel無出11代嘅Y系
講到咁易壞咁,其實對大部份人有幾多花俏功能都無用,最緊要穩定,咁易壞不如買部Macbook好過
解決左壞mon問題再講啦
我都係咁 但換又怕再衰多二錢重
始終呢部係得呢個問題
用左有無好啲?
閃mon呢個問題隔代就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞